Drömstart för Kisa – vände underläge till seger

Så där. Då var premiären i division 3 avklarad. Och det kunde knappast bli en bättre start för Kisa BK, som vann med 2–1 hemma mot Nässjö FF. "Kollektivet var nyckeln till segern", menar tränaren Alberis da Silva.

Stor glädje i Kisa BK. Här har Stephen Kigongo precis gjort 2–1. Ett mål som också skulle visa sig bli segermålet.

Fotboll2022-04-09 16:20

Kisa IP bjöd inte på någon strålande sol, trots den stora premiärdagen. Kallt, grått, blåsigt och delvis snöigt.

Själva matchen präglades av typiska premiärnerver, med avvaktande spel från både Kisa BK och Nässjö FF. Gästerna försökte bygga sitt spel bakifrån, men stoppades allt som oftast av KBK:s duktiga mittfältare.

En detalj som Alberis da Silva, tränare i Kisa, tryckte på inför matchen.

– Vi hade lite information innan om hur Nässjö brukar spela och vi visste att de vill bygga sig framåt med sitt passningsspel. De tycker om att hämta boll med sin innermittfältare och det försökte vi låsa, säger han.

Nässjös ledningsmål efter 20 minuter var kanske inte helt logiskt. Dan Danneman tog vara på en retur och slog in bollen i öppet mål.

undefined
Nässjö tog ledningen en bit in i den första halvleken.

Repliken skulle dock inte dröja. Adam Härnström tog emot bollen i straffområdet, framspelad av Stephen Kigongo, och drog till med vänsterfoten. Pang och ordningen återställd, 1–1. Det var också ett fullt rättvist resultat i paus.

– Vi kämpar och sliter, framför allt i defensiven. Sen försöker vi hitta vårt egna spel med bollen och får till det ibland också, menar Alberis da Silva.

I den andra halvleken lyfte KBK upp spelet och började hota mer i sina omställningar. Precis på en sådan kontring kom också 2–1. Daniel Malmström Arnesson slet sig loss från högerkanten och hittade in till en fri Stephen Kigongo. Nyförvärvet gjorde inga misstag, utan placerade säkert in det som skulle visa sig bli segermålet.

undefined
Stephen Kigongo var hyperfarlig på sin vänsterkant.

Nässjö hade en jättechans att kvittera kort efter hemmalagets ledningsmål, men brände den. Annars hade KBK bra kontroll på NFF under avslutningen och kunde kontrollera hem premiärsegern.

– För att vara vår första match i division tre så är det bra, konstaterar da Silva och fortsätter:

– Jag sa till grabbarna att vi måste spela tufft, speciellt i mitten. I vår senaste match mot Rimforsa saknade vi lite hunger i mitten och det behövs i såna här matcher. Vi gjorde det mycket bättre nu mot Nässjö.

Nu är premiären alltså avklarad – och tre poäng är i hamn.

Många gjorde bra insatser i hemmalaget och Kisatränaren passade därför på att plussa hela laget.

– Hela laget gjorde en bra insats, där alla kämpar. Kollektivet var nyckeln.

Kisa–Nässjö 2–1

Målen: (19') 0–1 Dan Danneman, (22') 1–1 Adam Härnström, (62') 2–1 Stephen Kigongo.

Adam Härnström kvitterade snabbt för Kisa.