Drömstart för Leipzig under nya tränaren

Tränaren Marco Rose fick en succéstart på sin Leipzigsejour. I hans första match hemmabesegrade RB Leipzig hans gamla klubb Borussia Dortmund med 3–0.

Leipzigs nya tränare Marco Rose och målskytten Amadou Haidara firar klubbens seger mot Dortmund.

Fotboll2022-09-10 18:10

RB Leipzig sparkade huvudtränaren Domenico Tedesco tidigare i veckan. Därefter anställdes Marco Rose, som tidigare tränat Borussia Dortmund.

Vilmos "Willi" Orbán satte 1–0 till Leipzig, i mötet med Dortmund, redan i den sjätte minuten. Därefter utökade Dominik Szoboszlai ledningen med ett distansskott. I matchens slutskede fastställde Amadou Haidara slutresultatet, 3–0.

Emil Forsberg, som ofta bänkades under Tedesco, startade matchen för Leipzig. Svensken byttes ut efter 78 minuter.

Jordan Larsson startade på högerkanten för sin nya klubb Schalke 04. Starten var svenskens första på hemmaplan. Storklubben från Gelsenkirchen, tillika nykomlingar i Bundesliga, tog sin första seger för säsongen när Bochum besegrades med 3–1. "Die Königsblauen" har nu en seger och ett kryss i de två matcher Larsson har startat för klubben.

Under lördagen blev anfallaren Mathys Tel historisk. Fransmannen fick chansen från start när Bayern München ställdes mot Stuttgart. Därmed blev 17-åringen den yngsta någonsin att starta en Bundesligamatch för klubben.

Då tackade han för förtroendet och gjorde 1–0 efter 36 minuters spel, vilket även gjorde honom till klubbens yngsta Bundesliga-målskytt någonsin. I den 57:e minuten kvitterade Stuttgart. Ett par minuter senare tog dock Bayern tillbaka ledningen, och de tre poängen såg ut att stanna i München.

Så blev det dock inte. Stuttgart kvitterade nämligen till 2–2 på tilläggstid. Bayern spelade därmed oavgjort för tredje ligamatchen i rad.