Drömstart för Storebro i kvalet

Storebro IF har skaffat sig ett bra utgångsläge i division 5-kvalet. I den första matchen borta mot Överum blev det seger med hela 5–0 (3–0). "En riktigt stark laginsats", sa Storebros tränare Peter Magnusson om segern.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-08 16:54

Storebro visade från början att de var det bättre laget och hade 3–0 att gå på redan i halvtid.

– Det var skönt att få in ett par mål relativt tidigt. Vi spelade riktigt bra långa stunder i första halvlek och hade bud på ännu fler mål, sa Storebrotränaren Peter Magnusson.

I andra halvlek slog inte Storebro av på takten. De var på jakt efter fler mål och de kom också till slut.

– Vi visste att det var fem mål som gällde och fixade det precis. Det är inte lätt att bara gå ut och göra det.

Magnusson framhöll laginsatsen.

– Även om det är ett par spelare som sticker ut så är det laget som gör det. Det var extra kul att se oss spela så bra idag med tanke på att vi fått vaska om en del i laget och flera spelare spelade på ovana positioner.

Målen gjordes av Arbnor Mataj 2, Jimmi Wickström, Robin Flöisbon och Theo Eklund.

Lördagens resultat innebär att Överum slutar sist i kvalgruppen. Nästa helg möts Storebro och Ruda i en avgörande match på Bruksvallen. Tack vare bättre målskillnad räcker det med oavgjort för att Storebro ska vinna gruppen – och behålla sin division 5-status.

– Det blir en helt ny match på lördag hemma mot Ruda. Visst har vi en liten fördel av att det räcker med oavgjort för oss. Samtidigt är det svårt att gå ut och sikta på ett oavgjort resultat så utgångsläget för oss är att det är seger som gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!