Drömstart för Storebro – tog tre poäng i premiären

Storebro och Österbymo bjöd på en tuff och tät duell i division 5-premiären. Viktor Nyström blev stor matchhjälte för hemmalaget när han satte matchens enda mål och gav tre poäng till sitt Storebro. "Det var jäkligt skönt att vinna", säger SIF-tränaren Torbjörn Pettersson.

Storebro IF mötte IFK Österbymo hemma på Bruksvallen.

Storebro IF mötte IFK Österbymo hemma på Bruksvallen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-06-23 21:28

Den högintressanta division 5-serien, med hela åtta lokala lag, drog igång under tisdagskvällen och först ut att spela var Storebro IF, som välkomnade IFK Österbymo till Bruksvallen. 

Matchen präglades av många tuffa dueller och mycket snack på planen. Inget av lagen kom till några jättechanser i den första halvleken utan fick gå in till halvtidsvila med 0–0.

– Det var lite spänt och panikartat kändes det som. Inget av lagen fick riktigt till det och vi hade lite problem med att få isär Österbymo, säger Storebros tränare Torbjörn Pettersson. 

Den andra halvleken såg mestadels ut som den första rent spelmässigt. Dock skulle Storebro gå segrande ur striden. 

Jimmi Wickström blev fälld i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Viktor Nyström klev fram och satte det förlösande målet, som också blev matchens enda.

– Vi kanske hade några fler chanser än dem (Österbymo) men de tryckte på och var verkligen inte dåliga. Det var jäkligt skönt att vinna till slut. Det var det viktigaste idag (läs tisdag), säger Pettersson. 

Bäst i hemmalaget var Viktor Nyström och Anton Palmér.

– Viktor springer kopiöst och jobbar stenhårt. Anton gör ett bra jobb och snackar mycket. Annars så tycker jag att vi gör en bra insats försvarsmässigt, säger SIF-tränaren.

Storebros nästa match är borta mot Södra Vi IF den 30 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!