Drömstart och självmål bakom Siriusseger

Ett revanschsuget Sirius rivstartade matchen när Degerfors kom på besök. Efter två raka storförluster kom till slut segern – efter god hjälp av gästerna.

Sirius Johan Karlsson gjorde 1–0 redan efter två minuter hemma mot Degerfors.

Fotboll2021-07-24 19:25

0–4 borta mot Malmö och 1–5 borta mot Djurgården är ett minne blott. Sirius är tillbaka på vinnarspåret.

Hemma mot Degerfors fick Uppsalalaget med sig alla tre poängen i det fotbollsallsvenska mötet på Studenternas IP.

– Vi jobbar stenhårt för varandra och bibehåller en bra attityd genom hela matchen, säger Sirius tidigare Degerforsspelare Jacob Ortmark i Discovery Plus.

Sirius fick en riktig drömstart på matchen. Klockan hann precis slå över till två minuter när 20-årige Johan Karlsson sköt in 1–0 via stolpen.

– Jag tycker att vi känner, när vi gör ett mål så tidigt, att vi får ett flow och att Degerfors inte är där mentalt, säger Ortmark.

I 27:e minuten kom nästa smäll för gästande Degerfors. Sirius Christian Kouakou slog ett inlägg som Gustav Granath, ohotad, nickade in i eget mål.

Med kvarten kvar fick Degerfors sin kanske bästa chans när Christos Gravius sköt över ett i princip öppet mål.

Matchen slutade 2–0.

– Det är skit, säger en besviken Sebastian Olsson i Discovery.

– I andra halvlek har vi väl lägen för att göra mål, men nej, det var inte vår dag i dag.

Segern gör att Sirius kliver upp till nionde plats i tabellen, förbi bland andra just Degerfors.