Åtvidabergs lagkapten klar för Rimforsa IF

Det har spekulerats en hel del. Nu är det klart. Rimforsa IF har presenterat sin drömspelare. Åtvidabergs lagkapten Daniel Rambin ska spela i division fyra-klubben. "Fantastisk värvning, på flera plan", säger Mikael Philipsson i fotbollssektionen.

Daniel Rambin lämnar Åtvidabergs FF och ska spela i Rimforsa IF.

Daniel Rambin lämnar Åtvidabergs FF och ska spela i Rimforsa IF.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2022-01-22 14:46

Under sina fem säsonger i Åtvidabergs FF spelade Rambin 62 matcher och gjorde där 9 mål i Superettan och i division 1 och 2. Det framgår på Rimforsa IF:s hemsida. Att det är ett riktigt stjärnförvärv som ansluter till division fyra-laget framstår ytterligare av det faktum att Daniel Rambin var lagkapten i klassiska ÅFF i division ett under 2021. 

– Det är ovanligt att vara kapten för en sån klubb i så ung ålder. Det säger lite om hans karaktär, säger Mikael Philipsson, som förstås är mycket nöjd när värvningen av Rambin nu är klar. 

Vad är förklaringen till att han väljer er?

– Det får han svara på själv, men det är klart att det är tufft att träna i princip som de gör i ett allsvenskt lag och kombinera det med jobb. Ettan är en tuff division. Sen tror vi att kopplingen till Rimforsa genom hans pappa (Ulf Johansson) också spelat in. Han var en stor profil förr i tiden. Daniel är också bekant med flera spelare hos sedan innan och har ju Brokind som moderklubb. 

Har det här varit på gång länge, eller är det ganska så färskt?

– Vi hade kontakt med honom när Åtvidabergs serie slutade. Vi kände till att det fanns ett visst intresse från hans sida, säger Philipsson och fortsätter: 

– För oss som klubb är den här värvningen förstås otroligt smickrande. Jag tror att alla klubbar i Östergötland, frånsett kanske IFK Norrköping då, gärna hade velat ha honom. Från Daniels sida är övergången till oss ingen som helst nedtrappning. Divisionsmässigt förstås, men inte när det kommer till inställning och satsning. 

Vad kommer han att bidra med?

– Massor. Att han kommer till oss är såklart en energibomb för alla i truppen. Med den kunskap, erfarenhet och kravställning han har så kommer han betyda väldigt mycket. Det är dessutom en trevlig kille. 

Daniel Rambin är Rimforsas nionde nyförvärv. På förlustkontot finns just nu bara David Lund. 

– Jag tycker att vi har en fantastisk trupp och det är så att det ringer spelare till oss som vill komma och spela nästan hela tiden. Sedan kan vi ju inte ha 50 man på träningarna...och det är väldigt viktigt för oss att vi behåller vår identitet och det vi står för i Rimforsa. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!