DSK ångar på i fyran

Djursdala SK ångar på i fotbollsfyran. Igår blev det seger borta mot Torpa AIS, även om det satt hårt åt. Vinst med 2-1 trots underläge med 0-1 i början av andra halvlek betyder att DSK nu leder serien med fem poäng.

Mattias Sandh och Henrik Larsson svarade för Djursdalas mål då laget vände och vann med 2-1 borta mot Torpa. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2007-07-04 06:44

- En oerhört stark laginsats, sa tränaren Ove Lindblad efter matchen.
Djursdala hade det svårt till en början mot Torpa som krigar i botten av tabellen för sin existens. Hemmaspelarna var riktigt taggade och gick ut hårt i jakt på det viktiga ledningsmålet.
DSK stod dock upp bra i försvaret på den regntunga och svårspelade planen och lyckades ta tag i och jämna ut spelet den sista kvarten av första halvlek.
Därför kändes inte Torpas ledningsmål fem minuter in i andra helt logiskt. DSK lät sig dock inte störas av det utan jobbade sig in i matchen via kvittering till 1-1 av Henrik Larsson. Målet kom i 20:e minuten och var ett långskott som smet in via stolpen.
Fem minuter senare avgjordes matchen då Mattias Sandh höll sig framme på en retur efter att James Mattsson försökt med en cykelspark.
På slutet flytade hemmalaget upp sina positioner i jakt på en kvittering, men det var snarare så att DSK var närmare att utöka sin ledning.
Måltjuven Sandh fick alltså än en gång ikläda sig rollen som matchvinnare. Tränaren Ove Lindblad ville dock framhålla hela laget som delaktiga i segern.