Djursdala SK andas optimism: "Ser starkare ut"

Djursdala SK har spetsat truppen och siktar högre i år. "Att utmana IFK Tuna, IFK Västervik och Hjorted/Totebo i toppen blir för svårt, men topp 5 borde vara ett rimligt mål, säger tränaren David Henriksson.

Djursdalas tränare David Henriksson och Björn Stridh litar på rutinerade herrar som Isack Thuresson, Albin Isaksson och nyförvärvet Anton Palmér som några av sina nyckelspelare.

Djursdalas tränare David Henriksson och Björn Stridh litar på rutinerade herrar som Isack Thuresson, Albin Isaksson och nyförvärvet Anton Palmér som några av sina nyckelspelare.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-04-02 17:45

AVSPARK 2024

Åtta spelare har lämnat. Sju har tillkommit. David Henriksson låter nöjd när han beskriver lagbygget inför säsongen.

– Vi ser lite starkare ut överlag. Vi har ett par unga träningsvilliga killar som visat att de vill nåt med sin fotboll. Ihop med de rutinerade spelarna i laget som vet vad som krävs så kan det bli något riktigt bra.

Ett viktigt tillskott i truppen är Anton Palmér. Att han har rutin så det både räcker och blir över är det inget snack om. Dessutom är han allsidig som spelare och kan användas på flera positioner.

Frågan är dock hur mycket spel det blir för hans del?

– Han drog på sig en fotskada och missade hela säsongen med Gullringen förra året. Nu har han varit med i två matcher på försäsongen och fått ett litet bakslag igen. Jag har ändå hopp om att han ska vara spelklar till premiären, men vi får ta det lite dag för dag.

Skador och sjukdomar är för övrigt det som stört DSK mest på senare tid.

– Vi har egentligen bra bredd i truppen med konkurrens om positionerna, men på sistone har det varit mycket strul med många spelare borta. Det är klart att det ställer till det när seriestarten närmar sig. Vi har inte kunnat testa så mycket som man vill i träningsmatcherna. Men är alla hela och friska så ser det bra ut.

undefined
Simon Henriksson valde att återvända till Djursdala efter en utflykt till Gullringen i slutet av förra säsongen.

Och det lär gå ut om laget tänkt hävda sig i årets upplaga av den nordöstra femman.

– Vi såg redan förra säsongen att vi fick slita rätt hårt för att bara säkra nytt kontrakt. Den här femman är svårare än man tror. Inte minst när det finns lag som IFK Tuna, IFK Västervik och Hjorted/Totebo som ser smått överlägsna ut på pappret. 

Hur vill ni spela i år?

– Vi vill vara mer spelförande och ha mer boll, även om vi förstås kommer få anpassa oss en del efter motstånd och vilka spelare som finns att tillgå.

Seriepremiären sker hemma mot Stjärnan.

– Förhoppningsvis är Dalavallen spelklar tills dess, men man vet aldrig när vädret är som det är. 

Resultat 2023

Kom sjua i Division 5 NÖ med 23 poäng på 20 matcher.

Målsättning 2024

– Vi vill ju vinna varje match förstås, men placeringsmässigt skulle vi vara väldigt nöjda med en placering bland de fem bästa.

Försäsongen

– Vi hade väldigt bra närvaro på träningarna i början, men sedan har skador och sjukdomar stört en hel del. Det har gjort att vi inte har kunnat testa som vi velat på träningsmatcherna. Där har vi ändå gjort det helt okej, och i det senaste mötet med IFK Tuna där vi vann med 3-1 såg det väldigt bra ut. Totalt sett är det ändå svårt att säga hur vi står.

Seriefavoriter

– IFK Tuna, IFK Västervik och Hjorted/Totebo har sina trupper fulla av spelare med rutin från hög nivå. De kommer att göra upp om de tre främsta platserna.

Heta nyförvärv

– Max Karlsson och Anton Palmér är spelare som kan gå in och göra stor skillnad. Linus Palmér Hårdh i målet har kommit in och gjort det väldigt bra. Erik Jigsved har hög potential, men har varit skadad och inte fått visa vad han kan än.

Stjärnskott

– Tim Larsson och Elias Gunnarsson utvecklas för varje träning. Karl Ekholm är en ung målvakt som också ser lovande ut.

Nyckelspelare

– Linköpinggänget med Albin Isaksson, Jakob Karlsson, Isak Granström och Ludvig Lundqvist är otroligt viktiga för oss. Isack Thuresson, Anton Palmér och Simon Henriksson bidrar också mycket med sin erfarenhet.

Seriepremiär

14/4: Hemma mot Stjärnan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!