Blir Djursdala turneringens skräll: "Bra lag"

Södra Vi IF och Djursdala SK. Det är lagen som inte lyckats knipa någon KM-titel än. Kan det vara dags på lördag? "Nja, det blir svårt, men vi har ett lag som är bättre än vad många tror", säger Simon Henriksson.

Simon Henriksson är laddad inför KM i futsal. Han tror att Djursdala kan överraska.

Simon Henriksson är laddad inför KM i futsal. Han tror att Djursdala kan överraska.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-01-05 12:00

Innefotboll och futsal. Det är nog få spelare i trakten som gillar det mer än Djursdalas Simon Henriksson. Med sin fina touch passar han perfekt för sporten. DSK-profilen är en av många som saknat kommunmästerskapen. 

– Det har gått tre år och det känns det var väldigt länge sedan KM spelades. Det ska bli jäkligt roligt, med inramningen som är och all publik på läktarna. 

Sett till historiken har Djursdala haft svårt att hävda sig när det kommer till KM i futsal, men det har varit några år som de varit nära att skrälla. Simon Henriksson minns framför allt ett år då DSK vann tre av fyra matcher i gruppspelet då det var fem lag i Djursdalas grupp. Ändå gick laget inte till semi.

– Det var riktigt surt. Jag tror att det var 2018. Vi slog bland annat Gullringen och den segern är nog mitt bästa minne från alla åren man spelat. 

Är det läge för DSK-skräll på lördag?

– Vi slår förstås ur underläge, men känslan är att vi kan överraska. Vi har ett starkare lag än vad många tror, säger Henriksson och nämner bland andra Albin Isaksson, Isac Thuresson och Ludvig Lundqvist. Jag tror att den kortare matchtiden gynnar oss som på papperet är lite sämre än de tippade topplagen.

Vem vinner cupen?

– Gullringen och Vimmerby är alltid givna favoriter. De lär vara bra nu också, men mitt tips är att Tuna tar hem det. Har de med merparten av sina spelare så är det otroligt vassa. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!