DSK förlorare i fullständigt galen match: "Svider"

Det var en fullständigt galen tillställning som utspelade sig på Ekhagsvallen i Jönköping, när Ekhagen och Djursdala drabbade samman. DSK hade ledningen en bit in i den andra halvleken och spelade med en man mer. Ändå blev det förlust med 5–3. "Det svider rejält", säger kaptenen Michael Karlsson.

Det som såg så bra ut... Simon Henriksson och Simon Lennartsson tvingades konstatera att det blev en tung förlust för DSK.

Det som såg så bra ut... Simon Henriksson och Simon Lennartsson tvingades konstatera att det blev en tung förlust för DSK.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-06-02 20:52

Torsdagens division 4-match mellan Ekhagens IF och Djursdala SK bjöd på det allra mesta.

I den första halvleken ägde hemmalaget spelet och såg ut att ha full kontroll på matchen. 1–0 kom redan efter ett par minuter och EIF fyllde på med tvåan i mitten på första halvlek.

I paus talade det mesta för att Djursdala skulle få åka hem utan poäng. 

– Vi var inte alls bra i första, samtidigt som Ekhagen var väldigt bra, säger DSK:s lagkapten Michael Karlsson.

Vad sa ni till varandra i paus?

– Vi tog ett rejält snack och sa att vi måste ändra på det. Vi bestämde oss för att sätta lite hårdare press och jobba mycket hårdare.

Det fick effekt. DSK tog för sig mer och fick snabb utdelning – två gånger om. Först genom Simon Henriksson, som lobbade in bollen över målvakten. Och sedan kom 2–2 efter ett självmål. 

Var Djursdala nöjda med en pinne? Nja. Ekhagen drog på sig en utvisning med drygt 20 minuter kvar att spela och nästan direkt efter det var det dags för måljubel igen. Återigen var det Simon Henriksson som höll sig framme – och fullbordade vändningen. 

– Så som matchen utvecklade sig så var jag övertygad om att vi skulle vinna, menar Karlsson.

Den galna matchen skulle däremot få ytterligare en tvist. I den 77:e minuten kvitterade hemmalaget till 3–3 på straff. Och sedan, i den 80:e, satte den spelande tränaren Eddie Avdic 4–3 efter en snygg frisparksvariant. 

Djursdala försökte – men nådde inte hela vägen fram i jakten på poäng. Istället punkterade Ekhagen matchen i slutminuterna med ännu ett straffmål, då Nahom Tekle fullbordade sitt hattrick.

undefined
Ekhagen jublar efter ett av sina fem mål.

– Jag trodde aldrig att de skulle vända på det, suckar kaptenen, som var inblandad i straffsituationen som ledde till 3–3:

– Oturligt. Jag fick bollen på handen inne i straffområdet.

Besvikelsen var stor i DSK direkt efter slutsignalen, av förståeliga skäl.

– Den glädjen jag kände när vi gjorde vårt ledningsmål... Det var länge sedan man kände något sånt. Men just nu är det bara jäkligt tungt, säger tränaren David Henriksson, som ändå hade en bra period i andra halvlek att ta med sig:

– Första kvarten i andra är bland det bästa vi presterat. Första 45 minuterna är däremot under all kritik. 

Målvakten Oskar Eriksson var bäst i Djursdala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!