DSK i galen förlustmatch: "Man är besviken"

Vissa förluster svider mer än andra. Som den Djursdala SK åkte på borta mot Stensjöns IF på söndagen. "Det var en galen match", säger tränaren David Henriksson efter 5–4-förlusten.

Simon Henriksson gjorde tre mål. Trots det blev det inga poäng för hans Djursdala.

Simon Henriksson gjorde tre mål. Trots det blev det inga poäng för hans Djursdala.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-04 15:17

Söndagens division 4-match hade det mesta. Till att börja med bjöd lagen på nio mål, där Djursdala stod för fyra av dem. Problemet var alltså att hemmalaget Stensjön gjorde fem.

Det såg trots det ut att bli en fin eftermiddag för gästerna. Först tog man ledningen med 2–0, innan Stensjön reducerade. Innan pausvilan hade DSK dock utökat.

– Vi gör två snabba mål under de fem första minuterna och spelar jättebra. Vi ligger kompakt och stänger ner dem, förklarar DSK-tränaren David Henriksson.

I andra halvlek kvitterade hemmalaget till 3–3, men fick ändå se DSK ta en ny ledning. Skulle det gå vägen den här gången? Nej... Med två snabba mål under de 15 sista minuterna hade Stensjön vänt och säkrat tre poäng.

– Det var en galen match... Vi har mycket otur, i kombination med att vi inte orkar sista biten. Då får Stensjön lägen att ställa om och de orkar springa mer än oss. Annars tycker jag att vi gör en jättebra insats och är värda en poäng, efter förutsättningarna, säger Henriksson.

Vad känner man efter en sån match?

– Tomhet, på något sätt. Man är besviken men ändå lite nöjd eftersom vi gör en så otroligt bra match. Det är ett steg i rätt riktning. Det är svårt att sammanfatta allt.

Simon Henriksson gjorde hattrick för DSK. Imad Khankan gjorde ett. Forwardsparet fick också beröm för sin insats, tillsammans med mittfältaren Markus Ahl.

DSK är nu nere på nedflyttningsplats och har två poäng upp till kvalplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!