Djursdala besegrade Storebro: "Stabil insats"

Under lördagen möttes Storebro IF och Djursdala SK i en träningsmatch. Det var DSK som segrade med 2–0 efter ett mål i vardera halvlek. "Det var en stabil insats", säger David Henriksson, tränare i DSK.

Arkiv. Djursdala SK vann mot Storebro.

Arkiv. Djursdala SK vann mot Storebro.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-04-06 12:32

Det var länge mållöst i första halvlek, men efter 42 minuters spel tog Djursdala ledningen genom Jihad Assaf. 

Efter det dröjde det till den 69:e minuten innan bollen hittat nätmaskorna igen. Även denna gång var det de rödblåa som gjorde mål när Ahmed Ibrahim fastställde slutresultatet, 2-0 till Djursdala.

– Det var en stabil insats från vår sida. Vi får jobba på många av de bitarna vi pratar om på förhand, som att hålla i bollen. Samtidigt blir det lite tempofattigt från vår sida stundtals, men överlag var det en stabil och klart godkänt match, säger David Henriksson, tränare i DSK.

Jonathan Arvidsson och Max Karlsson i Djursdala tilldelas extra beröm av Henriksson.

Fredrik Kindstrand Ströberg, tränare i Storebro, sa såhär om matchen: 

– Jag tycker att vi gör en väldigt stark första halvtimme. Vi kommer upp jättebra och får en del lägen där vi ska kunna göra mål. Vi får tyvärr inte med oss några mål från den perioden, då hade matchen kunnat ta en annan vändning. Vi blir sen lite plottriga och ger bort bollen några gånger, då är de effektiva. Men vi möter ett bra division 5-lag och det var helt klart ett styrkebesked från oss.

Kindstrand Ströberg anser att både de som startade och byttes in gjorde ett bra jobb. Samtliga i grönvitt plussas för prestationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om