Klar uppryckning av DSK mot topplaget Tranås

Klar förlust, visserligen. Ändå var Djursdalatränaren David Henriksson ganska nöjd efter Tranåsmatchen (1–5). "Jämfört med VIF-matchen var det här en stor uppryckning och jag tycker att vi borde fått med oss en pinne".

Tranås FF gick segrande ur striden i mötet mot Djursdala SK.

Tranås FF gick segrande ur striden i mötet mot Djursdala SK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-20 17:35

I höst har guldjagande Tranås FF haft uppenbara bekymmer med lagen i bottenstriden. Efter två oavgjorda möten på raken, var det så dags för ett nytt lag i bottenskiktet, Djursdala SK på hemmaplan.

Och samma visa höll på att upprepa sig...

– Vi gör det verkligen jättebra i första halvlek, vi följer vår matchplan, tätar till defensiven och bjuder inte på några ytor. Tranås har få farliga chanser första 45, säger David Henriksson. 

Matchen var mållös i halvtid. 

Vad sa ni till varandra i paus?

– Att vi ville fortsätta som vi hade gjort i den första halvleken. Jag tycker att vi kontrollerar det på ett bra sätt. Tyvärr smäller det nästan direkt. Vi kom lite för högt med vår backlinje och de utnyttjar en omställning. Sen small det igen nästan direkt och de går fram till 3–0.

Kört? Nej. 

– Vi ändrade om i vårt spelsystem och spelade vår bästa fotboll efter den förändringen. Simon (Henriksson) nickade in Patrik Larssons inlägg och sen var det nära att vi gjorde 3–2. Istället kunde dom punktera matchen med två mål, säger Henriksson och fortsätter:

– Vi var värda mer än så här. 5–1 speglar inte alls matchen. 

Trots att det här var lagets sjunde raka nederlag, är DSK fortfarande på säker mark. Dock att det är en aning skört. 

Närmast väntar derby mot Gullringen. 

– Insatsen mot Tranås har gett oss energi. Vi gör en stark prestation, säger DSK-tränaren och hyllar hela laget.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!