DSK tog viktig poäng – Lojal glider ifrån toppen

Det blev inga mål på Dalavallen under söndagen. Djursdala och Lojal fick dela på poängen i det viktiga division 5-mötet. "Jag är jättenöjd med killarnas inställning", säger Lojals tränare Viktor Gimolli.

Djursdala SK och SK Lojal fick båda gå mållösa från Dalavallen.

Djursdala SK och SK Lojal fick båda gå mållösa från Dalavallen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-20 17:50

Det var en spännande division 5-match som spelades på Dalavallen under söndagen när SK Lojal gästade Djursdala SK. DSK, som krigar i botten av femman, var i behov av poäng. Detsamma gällde Lojal, som i sin tur slåss om en kvalplats uppåt.

Matchen slutade 0–0 och DSK får ses som de stora vinnarna, när de nu kniper en poäng som kan visa sig bli värdefull i bottenstriden.

– Den här pinnen kan bli väldigt viktig, konstaterar DSK-tränaren Patrik Nilsson.

Lagen bjöd annars på en ganska så händelsefattig första halvlek, där Lojal var snäppet bättre spelmässigt. Frågan var bara vilka som skulle – eller kunde – spräcka nollan i den andra halvleken. Inget av lagen, visade det sig. Båda lagen hade ett par bra lägen att göra mål, men det ville sig inte. 

Patrik Nilsson var inte nöjd med lagets första halvlek i synnerhet.

– Det såg ängsligt och stressigt ut när vi hade bollen. Inställningen var lite si och så också, säger han efter matchen. 

Hans tränarkollega i Lojal var desto mer nöjd. Lojal hade bara tolv spelare tillgängliga till matchen och saknade flera ordinarie pjäser. 

– Jag är jättenöjd med killarnas inställning, säger Viktor Gimolli. 

Alexander Sandberg var bäst i DSK, tillsammans med Emil Sandberg och Daniel Lindqvist. I Lojal var Jetmir Shehi, Ayman Abualhala och Dennis Nielsen bäst. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!