Dubbel glädje i Milano inför heta derbyt

Inter och Milan varvar upp inför Champions League-semifinalen nästa vecka. På lördagen tog Milanoklubbarna var sin tung Serie A-seger i kampen om Champions League-spel även nästa säsong.

Inters två stora matchhjältar mot Roma: Romelu Lukaku och Federico Dimarco.

Fotboll2023-05-06 17:10

Genom att besegra var sitt huvudstadslag knep Milan och Inter tre viktiga poäng var i toppstriden i den italienska fotbollens högstaliga.

Milan inledde genom att besegra tabelltvåan Lazio med 2–0.

Ismael Bennacer utnyttjade en slarvig passning för att sätta 1–0 i 17:e minuten hemma på soldränkta San Siro, men det var 2–0-målet i 29:e som stal rubrikerna. Vänsterbacken Theo Hernández tog emot ett utkast strax utanför eget straffområde och stod för en imponerande soloräd över hela banan, innan han – via en lätt touch på ett Lazioben – borrade in ett distansskott i nätet bakom Ivan Provedel i målet.

Skadesmäll

Några timmar senare var det Inters tur att fälla ett Romlag med samma siffror. Segern borta mot Roma grundlades i den 33:e minuten när Federico Dimarco stötte in ledningsmålet från dålig vinkel. Med kvarten kvar att spela punkterade Romelu Lukaku matchen med sitt 2–0-mål.

På onsdag ställs Milanolagen mot varandra i ett stekhett derby. Då väntar den första semifinalen i bäst av två i årets Champions League-upplaga.

En missräkning för Milan inför det mötet: Rafael Leão skadade sig och byttes ut tidigt mot Lazio.

Kampen tätnar

I ligan står nu tabellfyran Inter på 63 poäng, lika många som trean Juventus, en bakom tvåan Lazio. Milan är femma på 61 poäng när fyra omgångar återstår.

Även Atalanta och Roma (båda 58 poäng) är med och slåss om tre platser till nästa säsongs Champions League-fotboll.

Atalanta och Juventus har en match till godo på övriga. De ställs mot varandra i ännu en toppmatch på söndagen.