Dubbla blåvita smällar – förlust och målvaktsskada

IFK Göteborg åkte på sin andra raka förlust i herrarnas fotbollsallsvenska borta mot Kalmar FF (0–2) och är nästjumbo efter de inledande omgångarna.

IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg drog på sig en skada i samband Kalmar FF:s första mål i 2–0-segern.

Fotboll2023-04-09 19:36

Simon Skrabb gjorde matchens första mål när han placerade dit bollen med vänsterfoten bakom Blåvitts målvakt Pontus Dahlberg i den 31:a minuten.

Efter målet blev Dahlberg sittandes på planen med skadekänningar och byttes sedan ut. Ersättaren Adam Ingi Benediktsson släppte å sin sida in ett mål på stopptid i andra halvlek när hemmalagets Deniz Hümmet fastställde slutresultatet till 2–0.

KFF tog därmed lagets första seger i årets allsvenska efter 0–1-förlusten borta mot Malmö FF i premiären. Göteborg radade upp sin andra raka förlust efter 0–1 hemma mot Värnamo förra veckan.