Dubbla premiärmatcher – dubbla hemmasegrar

Fyra av våra lokala damlag premiärspelade i division 4 under måndagskvällen. Både Frödinge/Brantestad och Gullringen fick fira tre poäng på hemmaplan.

Mats Söderkvists Gullringen tog tre poäng i premiären.

Mats Söderkvists Gullringen tog tre poäng i premiären.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-25 21:14

Frödinge/Brantestad SK–Rosenfors IK 4–2

Gästande RIK fick en drömstart på säsongen och matchen. Ellen Erlandsson höll sig framme redan efter två minuter och gav sitt lag ledningen.

– Det tog några minuter för oss att hämta oss från det baklängesmålet, kommenterar FBSK-tränaren Daniel Wessman. 

Efter 28 minuter hittade hemmalaget en kvittering, genom Felicia Arvidsson. Ett par minuter senare fullbordade Linn Uhre vändningen.

FBSK vann till slut med 4–2.

– Sammanfattningsvis så kan man säga att det var väldigt mycket kamp genom hela matchen. Sen gör vi det tillräckligt bra för att vinna och vinner rättvist. Vi vill fortfarande få ut mer av vårt eget spel. Men Rosenfors var bra och de kommer säkert plocka sin poäng under säsongen, menar Daniel Wessman, som berömde hela laget för insatsen.

Louise Andersson och Jeanette Lind gjorde övriga mål för FBSK. Josefine Johansson gjorde RIK:s andra mål.

Gullringens GoIF–Hultsfreds FK B 2–0

Det såg länge ut att bli delad pott i premiären. 0–0 stod sig när klockan tickade över 70 minuter. 

Då blixtrade Gullringen till – och avgjorde matchen med två snabba mål. Bianca Stridhs 2–0-mål efter 74 minuter blev också matchens sista. 

Mats Söderkvist, tränare för GGoIF, var nöjd med mycket efter segern.

– Ja, det är en extremt gedigen arbetsinsats av alla 15 som är med idag (läs måndag). Vi har fyra på bänken och gör rätt täta byten för att orka. Det gav också resultat, för vi kunde mala ner Hultsfred mot slutet, säger han och fortsätter:

– Sen var det inget jätteskönspel direkt, men det kanske inte ska finnas där heller. Alla pusselbitar kan inte vara på plats nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!