Dubbla självmål när Arsenal reste sig

Arsenal gick mot en tung förlust borta mot West Ham i Premier League-fotbollen. Men efter två självmål lyckades Londonlaget komma tillbaka och rädda en poäng i 3–3-matchen.

Arsenal hämtade upp 0–3 till 3–3 i söndagens Premier League-match mot West Ham.

Fotboll2021-03-21 18:11

West Ham rivstartade och hade skaffat sig en 3–0-ledning redan efter en halvtimmes spel.

Jesse Lingard öppnade målskyttet efter en kvart och två minuter senare spelade han fram Jarrod Bowen. Därefter skickade Thomas Soucek in 3–0-målet.

Arsenal var i rejäl brygga, men upphämtningen skulle komma.

Soucek noterades för ett självmål när Alexandre Lacazettes skott styrdes via tjecken och in i mål. Sedan kom nästa smäll för West Ham.

I den 61:a minuten misslyckades Craig Dawson med en rensning och skickade in bollen i egen bur. Därefter klev Lacazette fram på nytt och räddade en poäng genom att nicka in 3–3-målet.

Arsenal ligger på nionde plats i Premier League och har 42 poäng efter 29 spelade matcher. West Ham är femma med 49 poäng.

Tottenham klättrar upp på sjätte plats i tabellen med sina 48 poäng och har häng på Europaplatserna efter att ha slagit Aston Villa med 2–0.

Vinicius Carlos fixade ledningsmålet i den 29:e minuten innan Harry Kane fastställde slutresultatet med en straffspark.