Dubbla smällar för Kisa – mittfältaren utgick knäskadad

Toppmöte hemma och tvåmålsledning i paus. 45 minuter senare var det mungipor ner i Kisa – som förlorade seriefinalen mot FC Super Lambo med 4-5. – Jag tror att vi kände oss lite för trygga med 2-0, säger KBK-tränaren Peter Johansson.

Emil Hellman vred till sitt ena knä i lördagens seriefinal och tvingades kliva av.

Fotboll2017-06-05 10:16

Det var dags för toppmatch i division 5 västra. Serieledande Kisa BK tog emot FC Super Lambo, som inför matchen hade två poäng upp till Kisa. Efter matchen hade gästerna inte bara vunnit den utan även övertagit serieledningen.

– Super Lambo gör 45 riktigt bra minuter, det får man inte ta ifrån dem, säger Peter Johansson.
I den första halvleken såg Anton Holm och Patrik Karlsson till att sätta KBK i ett bra utgångsläge. Men laget tappade alltså sin 2-0-ledning.
– Det drog iväg lite i andra halvlek. Vi straffades hårt för ganska enkla misstag, vi tappade boll på ställen vi aldrig gör det annars.

Super Lambo reducerade tidigt till 2-1, innan Kevin Gaines satte 3-1. Sen i mitten av halvleken följde en imponerande vändning från gästerna, som gick upp till 3-4-ledning. Gaines satte sedan 4-4 innan Super Lambo avgjorde med en frispark med fem minuter kvar.

Än värre för Kisa BK var att viktige mittfältaren Emil Hellman utgick i den andra halvleken med en befarad knäskada.