Dubbla värvningar för krisande AIK

Tuff säsongen för AIK – då agerar ledningen. Den krisande storklubben plockar in två nya spelare: försvararen Sotirios Papagiannopoulos och anfallaren Bojan Radulovic Samoukovic.

Sotirios Papagiannopoulos fortsätter fotbollskarriären i AIK. Arkivbild.

Sotirios Papagiannopoulos fortsätter fotbollskarriären i AIK. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2020-08-17 12:50

AIK har haft det tufft i allsvenskan och bara spelat ihop 14 poäng på 15 matcher. Dessutom har den tidigare tränaren Rikard Norling ersatts med Bartosz Grzelak.

Resultatraden har fått klubbledningen att agera.

Först presenterades Sotirios Papagiannopoulos, sedan Bojan Radulovic.

"När jag fick information om att AIK var intresserade så kände jag att det är läge. Jag vill hjälpa klubben i den situationen som man nu befinner sig i och vara med på resan framåt. AIK är mitt lag och Solna är mitt hem", säger Papagiannopoulos till klubbens webbplats.

29-åringens fotbollskarriär har bland annat inneburit spel i grekiska Paok, Östersund och danska FC Köpenhamn. Nu är han tillbaka där allt började: I AIK.

Försvararen kommer närmast från FCK och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 31 december 2023.

"Han är en mittback som i och med sin rutin och sina ledaregenskaper kommer att medföra ett lugn omkring sig på planen", säger sportchefen Henrik Jurelius till webbplatsen.

20-årige Bojan Radulovic Samoukovic, född i Spanien men serbisk U-landslagsspelare, har även han ett kontrakt till slutet av 2023.

"Bojan är en ung spelare med en stor potential som blev tillgänglig för oss under sensommaren. Han är en mycket spännande spelartyp samt stark i och kring boxen. Det ska bli oerhört intressant att se hans fortsatta utveckling i vår verksamhet under de kommande åren", säger Jurelius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!