Duellen: Vi väljer ut de bästa lagen i Kinda

Tidigare har vi tagit ut de bästa lagen i Vimmerby IF och Gullringens GoIF. Nu är det fokus på Kindafotbollen. Våra reportrar Michael Nordin och Torbjörn Allvin har plockat ut varsin favoritelva från de senaste tio säsongerna.

Sju spelare från det här KBK-laget 2014 tar plats i våra drömelvor: Peter Nilsson, Rasmus Bexell, Jonas Lönning, Robin Thuresson, Simon Scott, Emil Blixt och Frithiof Djerf.

Sju spelare från det här KBK-laget 2014 tar plats i våra drömelvor: Peter Nilsson, Rasmus Bexell, Jonas Lönning, Robin Thuresson, Simon Scott, Emil Blixt och Frithiof Djerf.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-05-07 20:40

MICHAEL NORDIN (Hilding Djerf): Som Kindagrabb fick jag äran att börja, tack för det! Det här kommer bli svårt – det finns uppskattningsvis 300-400 spelare att välja mellan. Men mitt första val är ändå enkelt: Hilding Djerf. En urstark och komplett mittfältare. I mina ögon är han den bästa spelaren i Kindafotbollen de senaste 20 åren, tillsammans med Marcus Blomberg och Martin Persson. Hilding spelade i Kisa BK fram till 2015, innan han bytte till derbyrivalen Rimforsa IF.

TORBJÖRN ALLVIN (Albert Kargbo): Hjärtat sa en sak. Hjärnan samma sak. Förstavalet föll på Albert Kargbo, som om jag förstår det är rätt är landslagsmeriterad i hemlandet Sierra Leone. Jag förstår varför. Innan han hamnade i först Horn/Hycklinge och senare Kisa BK, spelade han på betydligt högre nivå i Gävletrakten. En forward som det är lätt att fatta tycke för, inte bara för sitt utvecklade målsinne, utan lika mycket för sättet han rör sig på planen, snabbheten, smartheten, dribblingarna, skottet...  

NORDIN (Nisse Lindsten): Här kommer en annan anfallare av hög klass. Med 35 mål på 35 matcher gjorde Linköpingskillen Nisse Lindsten stor succé i Rimforsa IF för några år sedan. Given publikfavorit på Åsundavallen med sitt vassa skott och starka targetspel. Är nu tillbaka i RIF efter två säsonger i Mjölby AI. En av traktens bästa spelare.

ALLVIN (Alexander Fridlund): Lika bra att sätta anfallsduon direkt. Inte bara för den skull. Fridlund var högt upp på min lista ändå. Gjorde bra ifrån sig när han kom från Boxholm till dåvarande division 3-laget Kisa. Första hemmamatchen pangade han in matchens samtliga tre mål mot Nässjö, därav ett drömmål. Poweranfallaren med det fruktade skottet fortsatte sedan karriären i AFK Linköping, Linköpings City och Boxholm igen.

NORDIN (Peter Nilsson): Ingen spektakulär spelare, men oj vad viktig Peter Nilsson var för KBK i början av 2010-talet. Med honom i mittförsvaret kvalade Kisa till division 3 flera gånger, utan att nå hela vägen fram. VIF-produkten hade en förmåga att nästan alltid stå rätt placerad. Dessutom viktig ledare på planen.

ALLVIN (Carlos de Mattos): Måste ha en brasse i mitt lag. Jag gillade den väldige mittbacken, både som person och som spelare. Var “internationell” i sin spelstil, oerhört stark på huvudet och följsam. Spelade i KBK säsongen 2010.

NORDIN (Rasmus Bexell): Nu för tiden är Rasmus Bexell en målfarlig anfallare i Gullringen. Här tar han plats som mittback. Va, tänker ni? Jo, det var hans naturliga position de första åren som senior. Tillsammans med Peter Nilsson bildade Bexell ett stabilt mittlås i KBK. Tuff spelare med väldigt bra tillslag på bollen.

ALLVIN (Jonas Lönning): Här har vi en av mina absoluta favoritspelare i Kindafotbollen på 2000-talet. Jag är svag för “moderna” ytterbackar som älskar att fylla på framåt så fort tillfälle ges. Kryddar man också den egenskapen som i Lönnings fall med en utsökt känsla i vänsterfoten och dessutom med Usain Bolt-steg, så ja..., ni förstår.  

NORDIN (Pontus Lindberg): När Kisa spelade fotboll i början av 2010-talet var det en sak som var säker: Pontus Lindberg snackade konstant i 90 minuter plus tillägg. Han tjafsade med motståndarna, domarna, publiken och delvis sina medspelare. Om det störde honom? Nej, snarare tvärtom. Den löpstarke högerbacken levererade bra insatser på löpande band.

ALLVIN (Emil Blixt): Allround är ett torftigt och ganska tråkigt uttryck. Så, ursäkta Emil..., men det är just allround som plingar till i mitt huvud när jag tänker på dig. Kunde dominera i vilken position som helst på planen. Bra spelförståelse, tuff, snabb, vinnarskalle och målskytt. Hela paketet.

NORDIN (Frithiof Djerf): Lillebror Djerf tar också plats i mitt lag. Hypersnabb yttermittfältare med bra målsinne. Har spelat i både Kisa och Rimforsa. På rak arm har jag svårt att se någon lokal fotbollsspelare vinna ett 60-meterslopp mot Frithiof.

ALLVIN (Anton Holm): Inte för att det har med saken att göra egentligen, men förra säsongen vann Holm skytteligan i Gullringen med elva baljor. Det visar ändå att traktens kanske allra bästa lagspelare utöver sitt hårda slit, är en vass målgörare. I KBK gjorde han 59 mål på 127 framträdanden under senaste decenniet. Frågan är vilka tider han gjort på medeldistanser om han valt friidrott?

NORDIN (Tobias Lundh): En duktig fotbollsspelare, men det är främst Tobias Lundhs ledaregenskaper jag vill lyfta fram. En perfekt lagkapten, både på och utanför planen. Ger alltid 110 procent och har ett gigantiskt RIF-hjärta. Här tar 41-åringen (42 i sommar) plats som ytterback.

ALLVIN (Petter Melkersson): Hoppsan. Inte illa ment, men först här kommer min första RIF:are. Då norpar jag Melkersson. Stenhård i spelet. Äpplet faller tydligen inte långt från trädet (pappa Magnus var om möjligt ännu tuffare). Bollsäker och fin känsla.  

NORDIN (Robin Thuresson): Ytterligare en VIF-produkt. Thuresson spelade cirka 30 matcher med Kisa säsongerna 2014 och 2015. Nyttig mittfältare som behärskade det mesta. Fin teknik, bra huvudspelare, stark i närkamperna – och målfarlig. Bor numera i Stockholm där han spelar fotboll i division 4-laget Mariebergs SK.

ALLVIN (Sebastian Lindström): På tal om Emil Blixt och allround. Här har vi ytterligare en spelare i den kategorin. I mitt lag tar han plats som innermitt. I VIF var han ytterback, i Hägerstad forward. Det dryper av kvalitet om Lindström. En av Kindas allra bästa spelare.  

NORDIN (Daniel Karlsson): Det är hård konkurrens om den sista mittfältsplatsen. Efter lång betänketid väljer jag Daniel Karlsson. Med sin snabbhet har han fixat många poäng åt Rimforsa genom åren. 63 mål på 112 matcher är starka siffror.

ALLVIN (Martin Persson): Rimforsa-ikon och utan tvekan får jag nog säga klubbens viktigaste spelare under 2010-talet. Hade det mesta som målvakt. Klartext: så in i h-vete bra.  

NORDIN (Simon Scott): Var KBK trogen under hela sin karriär, trots locktoner från högre serier. Modern målvakt med snabba reflexer och bra fötter. Bonusinfo: numera bor Simon Scott i Tyskland, där han är sambo med landslagsstjärnan Fridolina Rolfö.

ALLVIN (Henrik Persson): Tar man ut en tvilling i sitt lag, måste man självklart även ta ut den andre, eller...? Precis som brorsan en mycket viktig spelare för Rimforsa. Vass både som back och anfallare och med en förmåga att göra sin omgivning bättre.  

NORDIN (Edson): Sett till statistiken (4 mål) ska inte brassen ha en plats. Men jag kan inte låta bli. Potentialen var enorm. Snabb och tvåfotad anfallare som borde ha fått större förtroende i Kisa-tröjan säsongen 2010. Han gjorde några matcher med klubbens division 6-lag och hade fullständig lekstuga.

ALLVIN (Rasmus Lundahl): Flera fina utmärkande egenskaper, men det som framför allt poppar upp är känslan och bolltryggheten. Härlig touch och en mycket, mycket bra passningsspelare.

2010 värvade Kisa BK tre brassar. Bland annat den duktige mittbacken Carlos de Mattos, som tidigare varit proffsspelare i sitt hemland. I bakgrunden står målvakten Simon Scott.
2010 värvade Kisa BK tre brassar. Bland annat den duktige mittbacken Carlos de Mattos, som tidigare varit proffsspelare i sitt hemland. I bakgrunden står målvakten Simon Scott.
Våra drömelvor

Michael Nordin: Simon Scott – Pontus Lindberg, Peter Nilsson, Rasmus Bexell, Tobias Lundh – Frithiof Djerf, Hilding Djerf, Robin Thuresson, Daniel Karlsson – Nisse Lindsten, Edson Ferreira de Araujo.

Torbjörn Allvin: Martin Persson – Jonas Lönning, Carlos de Mattos, Henrik Persson, Rasmus Lundahl – Anton Holm, Sebastian Lindström, Petter Melkersson, Emil Blixt – Albert Kargbo, Alexander Fridlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!