"Moj" på väg bort – flyttar: "Vill spela högre upp"

Det blev en kort sejour i Vimmerby IF. Nu väntar nya utmaningar för duktige Mojeb Abdul Majed, som flyttat till Linköping. "Jag känner att jag vill spela högre upp", säger han.

Mojeb Abdul Majed flyttar till Linköping och ser ut att lämna den lokala fotbollen.

Mojeb Abdul Majed flyttar till Linköping och ser ut att lämna den lokala fotbollen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-01 16:55

Mojeb Abdul Majed återvände till moderklubben Vimmerby IF under sommaren, efter att ha avslutat sina studier i Växjö. 

Efter totalt sex matcher talar det mesta för att han inte kommer att spela vidare med laget under hösten. 23-åringen har flyttat till Linköping, där han inom kort ska börja jobba. 

Han berättar däremot att det finns en möjlighet till ytterligare en sista match i VIF-tröjan. Den kan i så fall ske i derbyt mot Djursdala SK, den 12 augusti. 

– Vi får se. Jag har pratat med "PG" (Patrik Gunnarsson, tränare) och kan ställa upp om det blir aktuellt, säger "Moj", som han också kallas.

Ytterbacken/ytterforwarden har provtränat med ett annat lag i Linköpingstrakten. Vilket lag det rör sig om vill han inte gå in på, men menar att det är en klubb som spelar på en högre nivå än division 4.

– Jag har bara gjort en träning. Men jag känner att jag vill spela högre upp om jag ska fortsätta spela, säger han.

En annan klubb som sägs ha visat intresse för Mojeb är Hemgårdarnas BK i Linköping. De ligger för tillfället etta i sin "östgötafyra". 

– Jag har inte tränat med dem, utan ska avvakta besked från det andra laget först. HBK är ett lag som förmodligen spelar i division tre nästa år, så visst är det intressant.

Det blev en kort sejour i VIF den här gången. Vad säger du om tiden där?

– Det är alltid roligt att komma hem och spela med VIF, som ändå är min moderklubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!