Duo saknades när landslagstruppen samlades

Två spelare saknades när de svenska fotbollsdamerna samlades i Malmö på måndagen, inför fredagens landskamp mot Danmark. Linda Sembrant ansluter på tisdagen. Med Elin Rubensson är det mer osäkert.

Linda Sembrant och Elin Rubensson saknades när A-landslaget i fotboll samlades i Malmö på måndagskvällen. Arkivbild.

Linda Sembrant och Elin Rubensson saknades när A-landslaget i fotboll samlades i Malmö på måndagskvällen. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2023-04-03 18:22

Rubensson spelade 90 minuter när Häcken på söndagen bortabesegrade Växjö med 4–0 i damallsvenskan.

Men när det svenska landslaget samlades på måndagskvällen fanns den 29-åriga mittfältaren inte med. Om och i så fall när Rubensson ansluter är oklart.

"Elin Rubensson har ännu inte anslutit till lägret på grund av sjukdom i familjen. Uppföljning om när hon kan ansluta sker dag för dag", skriver landslaget i ett uttalande.

Efter träningen berättar förbundskapten Peter Gerhardsson att bilden förhoppningsvis ljusnar under tisdagen.

– Vi får se. De kommer att stämma av här. Det är ingenting med henne, det är med familjen, men vi får se. Vi tar en timme i taget. Vi vet mer i morgon, säger Gerhardsson.

Linda Sembrant väntas däremot komma till Malmö på tisdagskvällen. Juventusbacken ådrog sig en näsfraktur i samband med att hon gjorde mål i en Serie A-match mot Inter häromveckan. Veteranens resa till Sverige sinkas av ett uppföljande läkarbesök hemma i Turin.

Sverige tar emot Danmark i Malmö på långfredagen. Därefter reser landslaget vidare upp till Göteborg för ytterligare en match, mot Norge på Gamla Ullevi nästa tisdag. Det blir den sista officiella landskampen för Sverige före VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

Fakta: Truppen till aprilsamlingen

Sveriges fotbollsdamer möter Danmark i Malmö den 7 april och Norge i Göteborg fyra dagar senare. Det är de sista landskamperna innan truppen till VM i Australien och Nya Zeeland tas ut i mitten av juni.

Så här ser truppen ut:

Målvakter: Jennifer Falk, Häcken, Zecira Musovic, Chelsea, Tove Enblom, Kif Örebro.

Backar: Jonna Andersson, Hammarby, Nathalie Björn, Everton, Magdalena Eriksson, Chelsea, Emma Kullberg, Brighton, Hanna Lundkvist, Atlético Madrid, Anna Sandberg, Häcken, Linda Sembrant, Juventus.

Mittfältare/anfallare: Filippa Angeldahl, Manchester City, Kosovare Asllani, Milan, Hanna Bennisson, Everton, Stina Blackstenius, Arsenal, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg, Matilda Vinberg, Hammarby, Sofia Jakobsson, San Diego Wave, Madelen Janogy, Hammarby, Fridolina Rolfö, Barcelona, Elin Rubensson, Häcken, Johanna Rytting Kaneryd, Chelsea, Olivia Schough, Rosengård, Caroline Seger, Rosengård, Julia Zigiotti Olme, Brighton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!