Vilket målkals – dussinet fullt och lite till

Kattens lek med råttan. Lite så var det faktiskt när Vimmerby IF vann med klara 13–0 hemma mot Växjö BK på lördagen. Nathalie Johansson gjorde fem av målen och är uppe på 34 fullträffar totalt i år. "Det var starkt av tjejerna att hålla skärpan uppe hela vägen", sa VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Shams Tarabeih gjorde 2-0-målet för Vimmerby mot Växjö. Nathalie Johansson och Julia Rosin noterades också i målprotokollet vid storsegern.

Fotboll2023-09-30 14:43

Vimmerbytjejerna tog tag i taktpinnen från början och skapade flera lägen ut att göra mål. I den 14:e minuten spräckte Julia Rosin till slut nollan med sitt andra mål för säsongen. Sedan fick Shams Tarabeih också till sin andra fullträff för året till 2–0.

När så Nathalie Johansson fick fullträff på långskott två gånger inom loppet av två minuter och anfallskollegan Frida Pöder elegant nickade in en hörna så var matchen över. VIF hade gjort fem mål inom loppet av 17 minuter och hade dessutom bud på mer efter stolpträffar av både Nathalie Johansson och Stina Kägö Bragsjö.

– Det syntes tidigt att Växjö inte hade sin bästa dag. 5–0 i halvtid var siffror i underkant.

undefined
Frida Pöder firar med lagkamraterna i VIF efter att ha nickat in 5-0 efter en hörna.

I upptakten av andra halvlek dubblade Matilda Älvehag sin målskörd för året till två. Nathalie Johansson fullbordade sitt hat-trick genom att nicka in en hörna till 7–0. Stina Kägo Bragsjö tog också plats i målprotokollet med VIF:s tredje mål inom loppet av fyra minuter.

Vimmerbyspelarna var långt ifrån klara med målskyttet. Frida Pöder gjorde ytterligare två mål och landade på tre totalt innan hon byttes ut med tio minuter kvar.

Inhoppande Vera Andersson bidrog med sitt första mål för säsongen. Nathalie Johansson hann dessutom med två mål till och hennes 13–0 i 79:e minuten innebar att hon gjorde fem i matchen och har gjort 34 totalt under säsongen.

– Det var kul att få med så många spelare i målprotokollet och att vi höll skärpan uppe i 90 minuter, sa Brorsson som gav en eloge till hela laget för insatsen.

Segern innebar att VIF hänger kvar i toppstriden. Men eftersom både Tjust och Ulricehamn också vann sina matcher är lagets möjligheter att nå seriesegern mikroskopiska. Tjust är sex poäng före med två omgångar kvar.

– Seriesegern känns långsökt, men vi kör på och gör vårt så länge chansen finns.

VIF får härnäst inrikta sig på att slå Ulricehamn hemma nästa helg. En seger där skulle innebära att de tar sig förbi dem och övertar andraplatsen i serien.

– Det är en bra morot för oss att ha chansen att gå om Ulricehamn i nästa match.

I kampen om seriens skyttedrottning är det i alla fall fördel Nathalie Johansson. Hon har 34 mål jämfört med Filippa Karlberg i Tjust som står på 31.