Dyster prognos för kvallagen: "Ser tufft ut för oss"

Södra Vi IF, Djursdala SK och VSGF/JAIK ska spela kval de kommande helgerna. Nu kommer ett dystert besked för kvallagen. "Prognosen säger att vi tappar något lag, vilket inte är bra", säger Henrik Landén, kanslichef på Smålands Fotbollförbund.

Djursdala och Södra Vi IF ska spela kvalspel de kommande helgerna.

Djursdala och Södra Vi IF ska spela kvalspel de kommande helgerna.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-05 15:09

Efter en minst sagt annorlunda fotbollssäsong har de flesta lagen i trakten nu spelat färdigt. Men för några lag väntar ett spännande kval. Södra Vi IF ska kvala till division 4, medan Djursdala SK ska kvala för att hålla sig kvar i division 5. VSGF/JAIK ska i sin tur kvala upp till femman. 

Tanken är att kvalet ska spelas under de tre kommande helgerna.

Södra Vi IF:s kvalgrupp släpptes på SMFF:s hemsida under måndagen och SVIF har lottats in i en grupp tillsammans med Aneby SK (från division 4), Höreda GoIF och Norrahammars IK. Enligt spelschemat så kommer SVIF bara spela en av tre matcher på hemmaplan.

Något som påverkar hur många lag från Småland som kan flyttas upp är hur många som flyttas ner från de högre serierna. I vissa fall kan det räcka med att bli bästa eller andra bästa tvåa i kvalgrupperna upp till fyran för att ändå få flyttas upp. I andra fall blir det bara gruppvinnarna som går upp. Henrik Landén, som är kanslichef på Smålands Fotbollförbund, förklarar hur situationen är den här säsongen:

– Det ser ut att bli ett sämre år för oss, i nuläget. Prognosen säger att vi tappar något lag, vilket inte är bra. Men det blir så ungefär var fjärde år att det trycks neråt. I helhet så ser det tufft ut för oss, både på herr- och damsidan för seniorer. Det är ett kärvt år, förklarar Landén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!