Storebro tog hem ångestmötet – uppe på säker mark

Det var utan tvekan tre viktiga poäng på spel på Slättvallen på söndagen. HM IS förlorade kampen mot Storebro med 1–0. "Vi kan inte pusta ut än, men har avgörandet i våra egna händer nu", sa Storebros tränare Peter Magnusson.

Dzenan Hrnic gjorde mål för Storebro mot HM IS.

Dzenan Hrnic gjorde mål för Storebro mot HM IS.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-10 19:13

HM IS-Storebro 0–1

Båda lagen kämpar för sin existens i femman så det var inte upplagt för någon klang och jubelföreställning på förhand. Storebro visade tidigt att de var det hetare laget och fick också in viktiga 1–0 i den 32:a minuten.

– Vi fick utdelning på en hörnvariant där Dzenan Hrnic satte ett stenhårt skott. Det var riktigt skönt.

I andra jämnades spelet ut något, men Storebros seger var aldrig riktigt hotad.

– Nej, vi blev lite rädda om poängen och tappade lite aggressivitet. Däremot hade HM IS inget jätteläge att kvittera, sa Magnusson som berömde hela laget och lyfte fram mittbacksparet Dzenan Hrnic och Daniel Abenius samt mittfältarna Johan Carlsson, Linus Hemmingsson och Jacob Almqvist lite extra.

HM IS-tränare Andreas Stejdahl lät mer uppgiven efter matchen.

– Det är tungt nu. Vi har inget självförtroende utan springer mest och tittar på varandra och väntar på att någon annan ska kliva fram och göra det. Den enda spelare som ska ha beröm är Filip Davidsson som alltid kämpar och sliter., sa han.

Stjärnan-DSK 3–2

Djursdala fick åka hem tomhänta och tränaren David Henriksson var besviken på utgången.

– Vi gör det bra långa stunder och har spelet. Sedan släpper vi till billiga mål. Vi kom ändå ikapp till 2–2 och hade flera lägen att avgöra. Istället gjorde Stjärnan 3–2 i 90:e på ett långskott efter en kontring. En riktigt sur förlust, sa han.

Isack Thuresson gjorde båda målen för DSK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!