Edvardsen efter sitt hattrick: Betyder mycket

Snabbare, högre, starkare. Victor Edvardsen höll OS-klass när han gjorde hattrick och ledde Degerfors till en 3–0-seger i det allsvenska länsderbyt mot Örebro. –Klubben har gjort mycket för mig. Det betyder mycket att kunna ge tillbaka, säger matchhjälten.

Victor Edvardsen jublar efter sitt tredje mål när Degerfors körde över rivalen Örebro med 3–0 i det allsvenska länsderbyt.

Fotboll2021-05-18 21:40

Restaurangbesökarna i vip-tältet sjöng om samba.

Victor Edvardsen omsatte det vackra Degerforsspelet i mål.

Efter två matcher på Stora Valla har den 25-åriga anfallaren nätat fem gånger.

Han inledde med två fullträffar i segermatchen mot Djurgården och var ännu vassare mot Örebro, 3–0.

Det var som om Edvardsen studerat den olympiska rörelsens motto inför matchen, men han kastade om ordningen en smula.

Högre: I den 19:e minuten satte Edvardsen huvudet till Abdelrahman Saidis inlägg och nickade in 1-0 via stolpen.

– En liten touch med frisyren. Jag brukar inte göra mål med huvudet så jag blev nästan lite chockad, säger han.

Snabbare: I den 29:e minuten sprang han ifrån Örebroförsvaret och placerade in 2–0 i bortre burgaveln.

– Det har jag gjort många gånger i lägre divisioner. Jag får en bra förstatouch och bestämmer mig tidigt.

Starkare: I den 76:e matchminuten bröt han med kraft in centralt i banan och avslutade högklassigt en tredje gång.

– Där visar jag lite styrka när jag håller bort (Michael) Almebäck.

Har hittat rätt

Efter en svajig inledning verkar Degerfors ha acklimatiserat sig i allsvenskan.

Den första halvleken mot Örebro var lagets hittills bästa i återkomsten till svensk fotbolls finrum.

Victor Edvardsen njöt av segern och den egna insatsen mot länsrivalen.

– Att få göra tre mål i ett derby, en match som är så viktig för så många, för klubben, för samhället… Det betyder mycket för mig, säger han.

Två stolpträffar

Örebro ryckte upp sig efter paus och kunde med lite högre effektivitet ha skapat nerv i matchen.

Benjamin Hjertstrand (i första halvlek) och Deniz Hümmet hade varsin stolpträff. Dessutom gjorde comebackande Degerforsmålvakten Ismael Diawara – avstängd mot IFK Norrköping senast på grund av tre gula kort – ett par högklassiga räddningar, bland annat på ett skott från nära håll från Erik Björndahl.

– Vi hade behövt ett mål där men i stället kommer 3–0 efter en stark, individuell prestation. Degerfors vinner välförtjänt. Det är ett bra lag med tydlig identitet, säger Örebros tränare Axel Kjäll.

Det återstår en allsvensk omgång före EM-uppehållet.

För Degerfors väntar ett nykomlingsmöte med Halmstad på bortaplan.

– Det är bara att gnugga på. Vi är ödmjuka och tar varje match som en cupfinal, säger Victor Edvardsen.