Edvardsen glänste i Degerfors vändning

Nykomlingen Degerfors fortsätter att plocka poäng i allsvenskan. Senaste triumfen: 3–1 hemma mot Östersund. –Vi kom ut med en bra energi och fick tryck på dem, säger Adam Carlén om matchen där hans medspelare Victor Edvardsen stod för ett mål och två assist.

Victor Edvardsen avgjorde Degerfors hemmamöte med Östersund. Arkivbild.

Fotboll2021-07-03 19:29

Efter den tuffa starten i allsvenskan – fyra förluster på fyra matcher – har Degerfors mer och mer växt in i den allsvenskan kostymen.

Första tecknet på utvecklingen: 2–0-segern hemma mot Djurgården i femte omgången.

Sedan triumfen på Stora Valla har nykomlingen imponerat; oavgjort mot IFK Norrköping och Halmstad samt seger mot Örebro.

En resultatrad som Degerfors såg till att förlänga med ytterligare en match när det var dags för allsvensk fotboll igen efter det långa EM-uppehållet.

Krävdes en bättre andra halvlek

Men det krävdes en bra och effektiv andra halvlek, samt en glimrande Victor Edvardsen för att vända 0–1 till seger hemma mot Östersund.

Redan i 46:e minuten kvitterade Adam Carlén. Mittfältaren var först på Edvardsens hörna och nickade in 1–1-målet tätt under målvakten Aly Keitas ribba.

– Jag lyckades rycka mig loss från min markering, kom upp i en fin yta och knoppade in den, säger Carlén till Discovery och fortsätter:

– Jag har inte gjort något nickmål, det är något jag behöver jobba på. Jag brukar vinna en del på mitten men det har inte gått lika bra när jag har nickat mot mål.

Edvardsen klev fram

I 72:a klev Victor Edvardsen själv fram, och med säsongen sjätte mål ordnade han tre nya poäng till Degerfors när han satte dit 2–1 – ett mål som kom efter fint kombinationsspel och en djupledsgående Edvardsen.

Edvardsen spelade sedan fram Villiam Dahlström till 3–1 i 90:e minuten.

Segern innebär att Degerfors har fem raka matcher utan förlust, 14 poäng efter nio omgångar och är fyra i den något haltande tabellen.

– Vi har verkligen ett bra självförtroende, det kände vi redan innan den tidiga pausen, att vi hade kommit in i den allsvenska kostymen bättre än när vi började med de två första matcherna, säger Adam Carlén.