Edvardsen het mot gamla klubben

Den allsvenska premiären är två månader bort. Hur mås det i Degerfors? Rätt bra att döma av mötet med IFK Göteborg, trots att nykomlingen tappade 2–0 till 2–2. –I serien hade det varit surt, men nu är det bara en träningsmatch, säger Victor Edvardsen.

Degerfors Victor Edvardsen, tvåmålsskytt i träningsmatchen mot IFK Göteborg. Arkivbild.

Fotboll2021-02-09 18:13

Han var en av superettans skarpskyttar – 16 mål på 29 matcher – när Degerfors tog klivet upp i december. Förmågan räcker till även mot allsvenskt motstånd.

Edvardsen, fostrad i IFK Göteborg, dunkade in två bollar på Valhallas konstgräs när Degerfors gick fram till 2–0 i träningsmatchen.

– Det var skönt. Första målet är ett bra inspel av (Erik) Lindell och jag hittade ett hörn. Andra var en bra kombination och bara att sätt dit den. Två fina mål, säger han till Discovery+.

Men IFK Göteborg spurtade starkt.

Gustaf Norlin, ny från Varberg, presenterade sig på bästa sätt i debuten och reducerade med fem minuter kvar.

– Alltid skönt att få göra mål, framför allt i första matchen för nya klubben. Jag var inte riktigt kompis med bollen, men det var första matchen på ett tag, säger han till Discovery+.

Och i sista ordinarie minuten nickade Rasmus Wikström in 2–2. Strax innan dess hade Degerfors fått Christos Gravius utvisad.

Klubbarna möts redan i den tredje allsvenska omgången, på Gamla Ullevi den 26 april.