Edvardsen målskytt igen när Djurgården vann

Victor Edvardsen har fått en lovande start i Djurgården. I 3–0-segern borta mot Brommapojkarna i svenska cupen slog anfallaren till för andra matchen i rad. –Edvardsen är en jäkel i straffområdet, säger lagkaptenen Magnus Eriksson till C More.

Victor Edvardsen, här i Degerforströjan, har gjort två mål på två matcher för Djurgården. Arkivbild.

Fotboll2022-02-27 15:05

Det tog blott en minut för Victor Edvardsen att ge Djurgården ledningen på Grimsta IP.

Den tidigare Degerforsspelaren fick läget i straffområdet efter en fast situation och avslutade med ett distinkt vristskott.

I förra cupmatchen, mot Brage, fixade nyförvärvet tre poäng för Djurgården genom att göra matchens enda mål i en tät tillställning.

– Edvardsen är en jäkel i straffområdet, så det är bara att ge honom bollen, säger Magnus Eriksson till C More.

Den här gången skulle det allsvenska topplaget däremot göra saker och ting lite lättare för sig.

Stark första halvlek

Redan efter första 45 ledde gästerna med 3–0. BP-backen Amadeus Sögaard nickade oturligt in 2–0 i eget mål på en hörna i den 41:a minuten, och kort därpå styrde Karl Holmberg in Rasmus Schüllers skott till 3–0.

Det blev även slutresultatet efter en mållös andra halvlek.

– En bra första halvlek. Jag tycker att vi gör det som krävs, och leder med 3–0. Sedan är det klart att andra kanske inte är jätte- jätte-, jättebra från vårt håll, men vi vinner med 3–0 och det var det viktigaste, summerar Magnus Eriksson.

I samma grupp vann Brage med 1–0 borta mot Halmstad tack vare ett sent segermål signerat Douglas Karlberg.

Elm på bänken

Ett covidsargat Kalmar tog hem segern med 2–0 borta mot division 1-laget Sylvia.

Smålänningarna saknade sju spelare, bland andra Lars Sætra, Oliver Berg och Simon Skrabb, på grund av ett coronautbrott. Därför tvingades assisterande tränaren Rasmus Elm, som lade skorna på hyllan 2020, ta plats på bänken.

Men det blev inget inhopp för den tidigare landslagsspelaren.

Mittfältaren Axel Lindahl satte dit ledningsmålet redan i den 15:e minuten, och i matchens slutskede utökade Nahom Netabay till 2–0.

Kalmar har nu kopplat ett grepp om grupp 6 eftersom Sirius bara fick 2–2 hemma mot Trelleborg. Uppsalalaget hade ledningen två gånger om, men lyckades inte hålla undan.

AIK:s Nabil Bahoui har inlett säsongen på bästa sätt. Den rutinerade 31-åringen gjorde två mål i cuppremiären mot Örgryte (2–0), och följde upp det med att svara för ytterligare två fullträffar i 4–0-segern på bortaplan mot Eskilsminne.

AIK leder gruppen, tre poäng före Örgryte som på söndagseftermiddagen vann med 3–1 borta mot Örebro.

I grupp 4 står både Elfsborg och Degerfors på sex poäng efter två spelade matcher. På söndagen körde Elfsborg över division 2-laget Skiljebo med 8–1 på bortaplan, medan Degerfors besegrade Sundsvall hemma med 4–1.