Djursdala degraderas efter klar förlust

Djursdala lyckades inte gripa det sista halmstrået i hopp om att hålla sig kvar i division fyra. Det blev förlust med hela 5–0 i ödesmatchen mot Malmbäck borta på söndagen.

Djursdala SK föll mot Malmbäck med 5-0 och åker därmed ur division fyra.

Djursdala SK föll mot Malmbäck med 5-0 och åker därmed ur division fyra.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-09-18 14:55

Förra säsongen lyckades Djursdala vinna division fem och ta steget upp i fyran för första gången på många år. Med en ålderstigen trupp där träningsviljan inte alltid varit på topp var det många som tvivlade på hur laget skulle klara sig på den nivån. 

Efter en riktig succéstart med tre raka segrar och ett starkt oavgjort resultat borta mot Vimmerby såg läget betydligt ljusare ut. Sedan dess har de bara lyckats plocka en seger till och samlat ihop 13 poäng totalt. Efter 5–0-förlusten mot Malmbäck borta, som var lagets 15:e nederlag för säsongen, så är saken klar. Djursdala åker ur och får börja om i femman igen.

– Vi har väl mer eller mindre varit föreberedda på att det skulle sluta så här sedan säsongen drog igång. Sedan är det klart att vi fick upp hoppet när det började så bra. Den senaste tiden har vi försökt och hoppats in i det längsta, men vi har helt enkelt inte räckt till, sa DSK:s tränare David Henriksson efter matchen.

Kan det ändå vara positivt för klubben att börja om i division fem?

– Ja, det är en mer lagom nivå att spela på med den trupp vi har nu. Många har inte tiden att satsa på högre nivå så femman passar bättre.

Om David Henriksson blir kvar som tränare är inte klart.

– Jag ska fundera över vad jag vill först och sedan ta ett snack med klubben hur de tänker. Just nu är kanske inte suget jättestort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!