Efter 3–2-förlusten: "Tycker att vi ska vinna"

IFK Tuna hade tre nya poäng på gaffeln hemma mot Malmbäck på lördagen, men föll snöpligt med 3–2. "Jag tycker att vi ska vinna en sådan här match", sa IFK-tränaren Thomas Kongstad.

Filip Ingemarsson gjorde ett av målen för Tuna.

Filip Ingemarsson gjorde ett av målen för Tuna.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-08-21 17:30

Efter en slarvig inledning med mycket bolltapp och felpassningar av Tuna kom 1–0 till Malmbäck efter sju minuter. 

– Malmbäck hade ett kanonläge lite senare också och kunde nästan ha stängt matchen där. Sedan fick vi ordning på vårt spel och trycker ner dem ordenligt och kan välförtjänt vända til 2–1, säger Thomas Kongstad.

Kvitteringen kom tio minuter före halvtid då Filip Ingemarsson löpte sig fri mellan mittbackarna och lobbade in bollen då målvakten gjorde en missbedömning och hamnade på mellanhand.

2–1 kom kvarten in i andra då Ibrahim Doumbia avlossade ett skott som ändrade riktning på en försvarare och gick in.

– Två minuter senare drog vi på oss en onödig straff. Innan 2–2 tycker jag ändå att det är vi som driver matchen och de ser trötta ut. Men så kommer 2–2 och ger dem energi. Vi tappar och blir långa i lagdelarna så deras 3–2 tio minuter från slutet kom inte helt oväntat.

På slutet försökte Tuna lyfta fram, men åstadkom inte mer än några distansskott som gick över och utanför.

– Vi var inte riktigt nära på slutet, men vi borde ha avgjort matchen i ett tidigare skede så förlusten känns sur, säger Kongstad som gav beröm till Filip Gustafsson och Viktor Gustafsson som jobbade och slet förtjänstfullt samt Ibrahim Doumbia som var nyttig för laget.

Tuna ligger nia i serien med sina tre poäng efter fyra omgångar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!