Ny förlust för KBK – nu lämnar tränaren uppdraget

Det blev en ny jobbig match för Kisa. Mötet mot Malmslätts AIK slutade 5–0. Nu har laget åtta förluster i rad. "Vi behöver stärka kemin i laget", sa den assisterande Kisa-tränaren Ahmed Altawil. Det står också klart att huvudtränaren Alexander Holmberg tackar för sig.

Det blev stora siffror när Kisa förlorade igen.

Det blev stora siffror när Kisa förlorade igen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-31 21:21

Visst har det varit jobbigt för Kisa i årets division 4.

Med noll poäng på sju spelade matcher, var det viktiga poäng som stod på spel mot Malmslätt. 

Men laget fick inte med sig några alls. Istället förlorade man med 5–0 och tabelläget är minst sagt tufft. 

– I första halvlek gör vi det bra tycker jag. Det är i den andra halvleken vi kollapsar och lyckas inte hänga med, sa Ahmed Altawil.

Inte nog med att det fortsätter vara tufft för Kisa. Nu har även deras huvudtränare, Alexander Holmberg valt att bryta kontraktet med klubben.

– Jag höll ett samtal med klubbens ordförande, Markus Ineståhl och vi bestämde att det här var det bästa alternativet. För mig, men även också för klubbens del, sa Alexander Holmberg.

Varför valde du att bryta kontraktet så kort inpå säsongen?

– Jag anser att klubben inte delar samma ambitioner som mig. Det har varit en del problem som jag tyvärr inte kan prata om i detalj. Om man ska summera det lite kort, kan man säga att jag har försökt värva spelare som andra i styrelsen inte var så sugna på.

I nuläget kommer assisterande tränare Ahmed Altawil att ta över rollen som huvudtränare i Kisa BK. Klubben har den senaste tiden värvat in flera hemvändare. Senast i raden är Christian Simonsson som lämnar Djursdala för att stötta upp KBK resten av säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!