Efter kvalbesvikelsen – nu lockar polisyrket: "Tror det passar"

Frustration, enorm besvikelse och till och med kanske några tårar? Nja, inte riktigt. Nog för att Frödinges herrar hade hoppats på något annat i kvalet och jakten på en division fem-biljett, men så blev det inte. De tog "kvalmissen" med fattning.
– Med distans får vi vara nöjda med vad vi åstadkommit, säger Axel Hoppe Adolfsén, som snart drar iväg till vår kungliga huvudstad för att bli polis.

Axel Hoppe Adolfsén deppar efter ett insläppt mål i kvalet hemma mot Södra Vi. Totalt sett är han ändå nöjd med vad laget har presterat under säsongen.

Axel Hoppe Adolfsén deppar efter ett insläppt mål i kvalet hemma mot Södra Vi. Totalt sett är han ändå nöjd med vad laget har presterat under säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-10-15 19:00

FBSK har haft en kanonsäsong. Den bästa resultatmässigt sedan 2014, då herrlaget senast spelade i division fem. 

Nu landade Frödinge som tvåa i Vimmerbysexan och gick till kval. Som ni säkert vet tog den resan slut i helgen. Detta efter förlust med 3–2 hemma mot Södra Vi och där laget helgen innan spelade 0–0 mot Fårbo.

Laget tippades allmänt att vara med i toppstriden, men att det skulle gå riktigt så pass bra var kanske en överraskning för många. 

– Vi är såklart jättenöjda med säsongen i stort. Nu har ju jag inte varit med hela vägen eftersom jag gjorde lumpen, men jag måste säga att jag på något sätt är stolt på det sätt vi har spelat och genomfört matcherna. Flera andra lag i serien kan jag tycka spelar väldigt långt och väljer en spelmodell som inte liknar vår. Vi har istället försökt rulla mycket och fokuserat på ett bra passningsspel. Där har vi verkligen lyckats. Det har varit jäkligt roligt att spela i Frödinge i år, säger Axel Hoppe Adolfsén, som återvände till klubben efter en sejour i Gullringen och division fyra. 

Hur stor var besvikelsen efter förlusten mot Södra Vi?

– Vad ska jag säga. Den var inte så stor som man kanske kan tro ändå. Vi har visat att vi är ett bra lag, både i serien och i kvalet. Nu mötte vi bra motstånd, både Södra Vi och Fårbo. Visst hade vi önskat att vi skulle gå hela vägen, men nu blev det som det blev och det är bara att sikta på nästa säsong. 

undefined
Axel Hoppe Adolfsén spelade i Gullringens GoIF tidigare. Efter nyår väntar en flytt till Stockholm för studier till att bli polis.

Hur den utvecklas är däremot osäkert för hans egen del. I början av nästa år går flyttlasset till Stockholm. 

– Jag ska utbilda mig till polis. Något som jag velat länge och som förhoppningsvis passar mig bra. Jag ser verkligen fram mot det. 

Vad är det som lockar mest med yrket?

– Att få jobba med människor och att det är så varierande där ingen dag verkar vara den andra lik. 

Vad innebär flytten för dig rent fotbollsmässigt?

– Tanken är att jag ska komma hem till Frödinge på sommaren och spela slutet av våren och även början av höstsäsongen.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!