Efter bittra serieslutet – nu ser FBSK fram mot kvalet

Frödinge var bara några minuter från att gå upp i division två igen. Efter ett sent baklängesmål slutade laget tvåa i serien. I helgen är det dags för första kvalmatchen. "Vi har lagt sista matchen bakom oss".

Frödinge är redo för kvalspel till division två.

Frödinge är redo för kvalspel till division två.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-10-01 20:13

Det säger FBSK-tränaren Robin Blomberg. 

Sista träningen inför den första av tre kvalmatcher är gjord. Nu gäller det för laget att ladda mentalt för hemmamatchen mot Alvesta på Lundavallen. 

– Det var bra fart och en intensiv träning för att få upp ångan inför matchen, säger Blomberg. 

Har spelarna på något sätt påverkats av den snöpliga avslutningen och poängtappet mot Vimmerby i söndags?

– Det är klart att det var tungt och bittert då, men på måndagsträningen var allt som vanligt. Det var leenden och en skön stämning. Det är det fina med det här laget. 

Alvesta är första motståndare i kvalspelet. Sedan väntar Kristianopel på bortaplan och avslutning mot Gnosjö hemma. I ett första skede går endast kvalvinnaren går upp i division två, men det kan bli aktuellt med att även grupptvåan tar klivet upp vid eventuella friplatser. 

Vad vet du om Alvesta?

– Inte mycket alls. Jag är sådär – på gott och ont – att jag är ganska ointresserad av motståndarna. Men jag har fått höra att de tog sig till kval först i den sista omgången. 

Vad blir viktigt i kvalet?

– Eftersom jag inte har en aning om kvaliteten på serierna där de andra lagen har spelat, så tror jag det blir extra viktigt för oss att vi fokuserar på det som vi har tränat på hela säsongen. Att vi kör på vårt spelsätt. 

I Frödinge saknas skadade Louise Pettersson, som inte kommer att spela i kvalet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!