Efter chocken: "Värsta jag upplevt som tränare"

Fotboll är fotboll – och allt kan hända. Jo, visst, men det här var fullständigt osannolikt. På en sekund dog av allt att döma Rimforsas gulddrömmar efter en "dyngträff" av gästande Hjulsbro i seriefinalens absoluta slutskede. "Det är nog det värsta jag upplevt som tränare", säger tränaren Mats Andersson.

Guldglädje? Förmodligen. Här firar Hjulsbro Det osannolika segermålet i slutsekunderna i seriefinalen.

Fotboll2023-09-03 20:35

Kort efter sitt drömmål jagades målskytten Anders Olsson av jublande glada Hjulsbrospelare. Målet fanns inte på kartan, i det läget. Men mål blev det och Linköpingsgänget tog ett megakliv mot seriesegern i division fyra.

På TV-pucksmanér slängde sig spelarna i det blå laget i en hög på mittplan och firade rejält.

Runt omkring dem tittade RIF-spelarna ner i backen, tog sig för pannan och fattade nog inte riktigt vad som precis hade inträffat. Det här var ju deras match. Det var ju Rimforsa som var på väg mot seger, med en spelare mer på planen.

– Det är nästan ofattbart. Jag tycker att vi var värda tre poäng – och så får dom in det där målet, säger Mats Andersson och suckar efter att han försökt samla intrycken så gott det gick efter den spännande seriefinalen.

En seriefinal där lagen "kände" på varandra första 45 minuterna, utan att något speciellt hände. Det var väldigt chansfattigt. Förutom ett undantag. Det när Kevin Eskilsson tjusigt nickade in 0–1, helt utan chans för RIF-målvakten Isak Arvidsson Nägga.

– Jag är faktiskt väldigt nöjd med hur vi agerade i första halvlek. Det kändes som vi tog udden ur dem och låg helt rätt i positionsspelet, menar tränare Andersson.

undefined
Måljubel och på väg mot poäng. Så blev det ändå inte för Rimforsa.

Efter paus fick han se sitt lag vara ännu bättre, inte minst då offensivt.

– Det brukar vara så när vi möter Hjulsbro. Att det är vi som är starkare i andra halvlek.

Det kändes bara som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma – och mycket riktigt. Den kom. Målsäkre Noel Jackeltoft hittade återigen nätet. Sen handlade det fortsatt mycket om Rimforsa, tills gästerna fick straff efter en handssituation.

Dennis Bilanovic var stensäker. 1–2, hastigt och mindre lustigt för Rimforsa i det läget. En stund senare fick en HIK-spelare rött kort, RIF kvitterade (Sam Lenneman Söderberg) och tryckte på för ett segermål.

Det kom aldrig. Istället vet ni vad som hände. Inhopparen Anders Olsson fick kanske karriärens mäktigaste träff och satte 2–3. Det var det sista som hände i matchen.

Osannolikt var ordet.

Om Rimforsa vunnit seriefinalen, vilket nog hade varit mest rättvist sett till den andra halvleken, hade det bara skiljt två poäng. Nu är det åtta poängs differens och RIF lär istället få inrikta sig på att försöka knipa kvalplatsen.

– Så är det. Nu tar Hjulsbro hem det här. Vi ska försöka ge allt vad vi kan för att ta kvalplatsen, säger Mats Andersson.

Hjulsbroledarna Marcus Eskilson och Marcus Persson tar – föga överraskande – inte ut något i förskott.

– Nä, haha. Ingenting är klart än, men vi har skaffat oss ett väldigt, väldigt bra läge.

Rimforsakaptenen Petter Melkersson hade som så många andra i laget svårt att smälta förlusten. Det var nog många tankar som rörde sig i hans huvud när han satte sig på cykeln för att trampa hemåt.

– Vad ska man säga? Det är jättejobbigt just nu och jag kommer nog ha svårt att somna i natt...