VIF: "Kunde inte fått en bättre start på hösten"

Klasskillnad, utskåpning, ett lag på planen... det är bara att välja. Derbyt mellan Djursdala SK och Vimmerby IF inför ett välbesökt Dalavallen blev inte alls så dramatiskt och jämnt som många kanske trott på förhand. Inte alls. 8–0 till gästande VIF säger det mesta.

Nöjda. Här ser ni Ahmed Tarabieh, Anton Brorsson och Joakim Storm efter ett av Vimmerbys åtta mål i matchen.

Fotboll2022-08-12 22:35

Sett till tabelläge och formkurvor var serieledande Vimmerby klara favoriter. Men i derby kan det mesta hända, vilket vi inte minst minns från mötet i våras, som slutade 2–2.

Den här gången var det inget snack.

En av planens bästa aktörer, Anton Brorsson, säger så här efteråt:

– Vi ville verkligen ha revansch efter derbyt i våras – och nu fick vi verkligen det. Och det var så skönt att få den start på matchen som vi fick.

Jo, tackar för det. Redan i den andra minuten var det just Anton Brorsson, som mycket vackert nickade in 0–1. Detta efter ett fint förarbete av Selatin Shaljani och Anton Ljungberg.

För Vimmerby, en drömöppning.

För Djursdala, rena rama mardrömmen.

Kort efteråt kom också 0–2. Den här gången via Selatin Shaljani.

Sedan var det dags för Brorsson att presentera sig igen. Ett nytt vackert anfall gav 0–3, med Brorsson som målskytt. Innan första halvleken var till ända serverade han Ahmed Tarabieh, som satte fyran.

Redan där och då var matchen i praktiken över.

– Vi fick det verkligen att stämma, säger Vimmerbys tränare Patrik Gunnarsson, som står bredvid Anton Brorsson när vi pratas vid.

Gunnarsson öser sedan beröm över både tvåmålsskytten och resten av VIF-laget.

– Vi lyckas med det mesta. Man ska veta att det är tufft att komma hit till Dalavallen och möta Djursdala. Det var faktiskt lite ångestladdat innan. Därför känns det väldigt skönt just nu, säger han och spricker upp i ett leende.

Även den andra halvleken bjöd på fyra VIF-mål. Många av dem riktigt fina. Som när Joakim Storm rakade in bollen efter otroligt klapp-klapp-spel. Halvlekens övriga mål gjordes av Johan Carlsson (straff), Rickard Thuresson och Storm igen.

Både Gunnarsson och Brorsson var eniga om att Vimmerby-segern kunde (borde?) blivit ännu större.

– Vi kunde nog gjort fem mål till i derbyt, tyckte de.

Nu stannade det vid 0–8 – och en perfekt start för serieledarna.

I Vimmerby bör alla hyllas för insatsen.