Hjorted/Totebo tog kampen bäst i seriefinalen – Kito matchvinnare

Mer kamp än skönspel. Och Hjorted/Totebo gjorde det bäst i seriefinalen borta mot IFK Västervik som slutade 0–2. Albin Kito blev matchvinnare med båda målen.

Hjorted/Totebo firar derbysegern med sina supportrar.

Hjorted/Totebo firar derbysegern med sina supportrar.

Foto: Privat

Fotboll2024-06-20 10:22

Toppmatchen i division fem avgjordes via fasta situationer. Albin Kito avgjorde matchen med ett mål på frispark och ett på straff. Matchen slutade 0–2 (0– 1).

Vädret ställde till det för båda lagen. Regnet forsade ner både innan och delvis även under matchen, vilket gjorde det svårspelat. Matchen präglades av mycket kamp.

– Det var absolut mycket kamp. Jag tycker inte något av lagen var bättre spelmässigt egentligen, det var en hård match, berättar Hjorted-Totebos tränare Jimmy Svensson efter matchen.

– Jag håller med Svensson i den frågan. Det var mycket kamp och en hel del fulspel från båda lagen. Nils Alfonsson blir brutalt överkörd och Christopher Sjöblad får sig en ful tryckare efter att matchen tagit slut. Men båda lagen gav och tog, berättar IFK:s ytterback Steve Johansson efter matchen.

H/T var snäppet hetare i den första halvleken men IFK började komma igång precis innan Kitos första mål, 0-1 stod sig halvleken ut.

– Vi pratade i paus om att inte backa hem utan att fortsätta stå högt. Men omedvetet så tar vi något steg bakåt men vi klarar av att hålla tätt, berättar Svensson vidare.

– Kitos första mål var snyggt. En ofattbar träff, det är bara att lyfta på hatten, berättar Johansson.

I den andra halvleken utökade H/T sin ledning till 2–0 och IFK klarade aldrig att resa sig från det. 

– Vi har fem-sex chanser men vi får inte in bollen, vi träffar inte mål. H/T vann på effektivitet idag, utvecklar Johansson.

Segern innebär att H/T nu är obesegrade med halva säsongen spelad. 

– Man kan säga att steg ett är avklarat. Nu har vi två tuffa matcher kommande vecka sedan går vi på lite ledighet. Vi har en bra lagkänsla i laget så vi hoppas att det fortsätter såhär, avslutar Svensson.

Nu släpper inte Kito de fasta situationerna va?

– Han har en bra fot och det visste jag om sedan innan. Han har tagit över straffarna från Tom Nilsson nu också och har levererat. Jag lägger mig inte i vem som slår varken frisparkarna eller straffarna, avslutar en glad Jimmy Svensson.

Med onsdagens resultat i hand så kan vi konstatera att IFK fortfarande leder "femman" men att Hjorted-Totebo tog in tre poäng. IFK leder serien på målskillnad. De har sex måls fördel. 

Härnäst väntar SK Lojal för H/T, den matchen spelas 25:e juni på bortaplan.

IFK Västervik tar sig an toppkonkurrenten Fågelfors i nästa match hemma onsdag 26 juni 17.0

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!