Efter derbyt: "Blir förändringar i laget"

Trendbrott. Det är vad Vimmerby IF vill ha – och behöver. Det kan vara läge i helgen, men räkna med en tuff uppgift mot Eneby. "Det kommer bli förändringar i laget", säger tränaren Johan "JC" Carlsson.

Får Vimmerby segerjubla i helgen? Det återstår att se när VIF tar emot Eneby BK.

Får Vimmerby segerjubla i helgen? Det återstår att se när VIF tar emot Eneby BK.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-08-16 16:45

Ni vet säkert läget. Vimmerby har halkat ner under strecket och är i poängbehov. Nu väntar alltså topplaget Eneby. Ett Eneby som efter en jobbig start på serien presterat på en helt annan nivå sedan dess. Norrköpingslaget har bara en förlust på de elva senaste kamperna.

VIF kommer till matchen med en förlust mot Högsby (2–3) i ryggen. Nu vill "JC" se ett annat Vimmerby IF, ett hetare Vimmerby IF.

– Jag vet inte riktigt hur vi spelade mot Högsby. Det var i alla fall inte så som vi pratat om innan. Mot Eneby vill jag att vi använder vår speed offensivt och har bättre kommunikation.

VIF-tränaren var ändå klart nöjd med lagets starka forcering i slutet av derbyt.

– Vi ger det chansen efter inhoppen av Jocke Storm, Jafr (Mohammad) och Ardijan (Mahmutaj). De gör det bra, men det är synd att vi inte började hota förrän efter 70 minuter.

Johan Carlsson säger vidare att det kommer bli vissa förändringar i Vimmerby:

– Alla är tillgängliga och det är tufft om platserna. Vi kommer att satsa på de som har tränat fullt ut och som är i hundraprocentig fysisk form. Enda undantaget kan bli Markus Ahl. Han är vår lagkapten och har varit krasslig i veckan. Om han spelar, så blir han mittback.

Här är truppen: Gustaf Johansson, Jakob Johansson, Markus Ahl, Oskar Bergman, Ludwig Strömbom, Niklas Gunnarsson, Simon Larsson, Amel Komina, Joakim Storm, Rickard Thuresson, Mohammad Jafr, Jonatan Fält Öhr, Mohammed Shafa Ibrahim, Simon Sandholm, Ardijan Mahmutaj, William Westerholm, Tage Falk, Petter Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!