Efter fjärde raka: "Hade behövt en ny försäsong"

Det närmar sig sommaruppehåll i den lokala fotbollen. Ett lag som behöver det är IFK Tuna som på tisdagen åkte på sin fjärde raka förlust efter 3–2 hemma mot Tjust. "Helst skulle jag ta uppehåll i två månader och köra en ny försäsong med laget", sa Tunatränaren Lasse Gustavsson smått uppgivet.

Alexander Gustafssons var Tunas bästa spelare mot Tjust.

Alexander Gustafssons var Tunas bästa spelare mot Tjust.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-11 21:52

IFK Tuna är verkligen inne i en brant uppförsbacke för stunden. Den senaste tidens förluster har sannolikt spolierat lagets planer på att vara i tätstriden. Vill det sig illa kan de snarare få inrikta sig på att slåss för nytt kontrakt.

Mot Tjust hemma fortsatte eländet från början.

– Vi drog på oss en straff och släppte in 1–0 efter tre minuter. Dessutom hade vi många spelare på ovana positioner så det tog ett tag innan vi hittade spelet.

Efter ett tag så kom ändå hemmalaget bättre på det och började vinna boll på rätt ställe. De skapade flera fina lägen och till slut kunde Alexander Gustafsson kvittera till 1–1.

Innan halvleken var över tog dock Tjust ledningen på nytt. Dessutom kom 3–1 i upptakten av andra halvlek.

– Det blir väldigt tufft då. Vi försöker bita ihop och köra på, men det är svårt mot ett Tjust som är disciplinerat och står på rätt ställe. Vi är inte spetsiga nog för att spela oss igenom.

Anthon Bekesi reducerade visserligen till 3–2 kvarten från slutet, men Tuna var inte nära att ta poäng.

– Alexander Gustafsson är den enda spelaren som var värd ett plus idag. 

Tuna för ladda om för Stjärnan borta och Ariel hemma härnäst.

– Det är överkomligare motstånd på pappret. Men allt hänger på att vi hittar glädjen med fotbollen igen och är beredda att ta både det roliga och tråkiga jobbet ute på planen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!