Efter glädjen att vinna serien – så går VIF:s tankar

Målet var glasklart: Vinna serien. Sagt och gjort. "Det fanns ingen idé att knussla om vad vi ville", säger David Lindgren. Här är hans tankar om att Vimmerby IF åter ska spela i division tre – och om en potentiell drömvärvning.

Har Johan Carlsson gjort sin sista fotbollsmatch? Är Oskar Stejdahl ett tänkbart nyförvärv i VIF? Hur många spelare kommer att värvas till truppen till nästa år?

Har Johan Carlsson gjort sin sista fotbollsmatch? Är Oskar Stejdahl ett tänkbart nyförvärv i VIF? Hur många spelare kommer att värvas till truppen till nästa år?

Foto: Arkiv

Fotboll2022-09-27 16:00

Inriktningen var tydlig från början. Så här sa David Lindgren bland annat till Sporten i mitten av november: 

– Vi känner just nu att det är rätt läge för att verkligen försöka gå upp. Arbetet vi gör på ungdomssidan börjar ge frukt och vi har många unga intressanta spelare som är med och konkurrerar.

Utfallet blev precis som han tänkt sig. 

Fredagen 16 september säkrade VIF guldet efter 2–2 borta mot Gullringens GoIF på Gullemon. 

Vad kände du då?

– Framför allt en stor lättnad att det var klart. Det här var målet vi jobbat mot hela säsongen. Det gav oss ro och en möjlighet att blicka framåt mot nästa säsong i ett tidigt skede. 

Om du listar de tre viktigaste punkterna till varför ni vann serien. Vilka blir det?

• Nyförvärven. Vi har verkligen fått in spelare i truppen som tillfört mycket. 

• Karaktärspelarna. Vi fick behålla rutinerade killar som "Thure" (Rickard Thuresson) och "JC" (Johan Carlsson). Med sin erfarenhet har de betytt mycket. 

• Engagemanget. "PG" (Patrik Gunnarsson, tränaren) bidrar med ett otroligt engagemang och att vi har fart i spelet. 

Vimmerby IF har en match (Ekhagen) kvar att spela innan de definitivt kan stänga dörren till årets seriespel. Inför sista omgången leder de serien med tio poäng före Tranås och Gullringen, som gör upp om kvalplatsen. På 21 spelade matcher har Vimmerby vunnit 18, har två oavgjorda och bara en förlust. 

Nu blickar klubben framåt, mot nästa säsong. 

Det brukar heta att nykomlingar siktar på att förstärka minst en spelare i varje lagdel. Gäller det er också?

– Det är en sund tanke att värva i varje lagdel. Målet är att få in fyra-fem nya spelare. 

undefined
Oskar Stejdahl på väg till en återkomst i Vimmerby IF?

Är Oskar Stejdahl en av dem?

– När en spelare av hans kaliber har tankar på att flytta till Vimmerby, så är det självklart att vi är jätteintresserade. Det vore svårt att hitta ett sånt bra nyförvärv någon annanstans och med tanke på den historik han har i klubben sedan tidigare. Sen förstår vi att andra föreningar säkerligen är intresserade av Oskar. Vi får se. Mittfältet är också en lagdel vi tittar på att stärka, då det är högst oklart hur det blir med Johan ("JC" Carlsson) framöver. Samma sak är det med "Thure". Jag vill inte spekulera hur det blir med honom nästa år. 

Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning så kommer nämnde Johan Carlsson att avsluta sina långa och framgångsrika fotbollskarriär. 

undefined
Johan Carlsson kommer enligt uppgifter att avsluta fotbollskarriären.

På förlustkontot verkar det också som VIF får klara sig utan mångsidige Ahmed Tarabeih, som inom kort flyttar upp till Luleå.

– Det är självklart synd för oss att tappa en sån duktig spelare. Han har betytt mycket för oss i år. Det är en bra kille och användbar på många olika positioner. Samtidigt är det roligt för oss som förening att vi kan vara med och bidra till att vidareutveckla spelare så de får chans att spela på en högre nivå. Sen är det inte helt klart blir hur det blir med Ahmed än. Kanske är det för kallt för honom uppe i Luleå, haha. 

David Lindgren nämner inte bara herrlagets uppflyttning till division tre som ett stort glädjeämne i år, utan även satsningen på juniorlaget, damernas säkrade kontrakt i tvåan och Bullerby Cups återkomst. 

– Ur ett föreningsperspektiv finns det många skäl till att årsfesten senare i höst kan bli en anledning att fira. 

Vimmerby IF är redan klara seriesegrare.
Vimmerby IF är redan klara seriesegrare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!