Efter Haalandförsäljningen: Reus mål avgörande

Borussia Dortmund tog emot Bayer Leverkusen på Signal Iduna Park i Bundesligapremiären. Ett tidigt mål av lagkaptenen Marco Reus avgjorde matchen till hemmalagets fördel.

Marco Reus, i mitten, trycker in 1–0 för Dortmund.

Fotboll2022-08-06 20:32

Efter att anfallaren Erling Haaland sålts till Manchester City och hans ersättare, ivorianen Sébastien Haller, drabbats av en tumör i testiklarna var Dortmunds offensiv ett frågetecken inför klubbens Bundesligapremiär mot Leverkusen.

Trots frågetecknen fick Dortmund en drömstart. Redan efter tio minuter tryckte trotjänaren, tillika lagkaptenen, Marco Reus in 1–0 efter en tilltrasslad situation.

Tidigt i matchen tvingades båda lagen till varsitt byte på grund av skador. Leverkusen ersatte innermittfältaren Robert Andrich med Charles Aranguiz och i Dortmund tvingades yttern Karim Adeyemi att kliva av, han ersattes av Thorgan Hazard.

Första halvlek förblev chansfattig och lagen gick till pausvila med Dortmund i ledning med 1–0.

Andra halvlek inleddes i rasande tempo. Efter ett par minuter stod finländaren Lukas Hradecky i Leverkusen-målet för en jätteräddning på ett avslut från nära håll.

Kort därefter nickade argentinaren Exequiel Palacios in Leverkusens kvittering, trodde han åtminstone. Målet dömdes nämligen korrekt bort för offside.

Matchens sista 40 minuter blev chansfattiga och mindre välspelade.

På tilläggstid fick målvakten Hradecky rött kort, för att ha tagit bollen med händerna utanför straffområdet, och mittbacken Edmond Tapsoba fick lov att ta på sig målvaktströjan i stället. Den efterföljande frisparken gick dock högt över mål.

Således räckte Reus tidiga mål för att ge Dortmund alla tre poäng.