Efter hjärtstoppet: Eriksen tillbaka i helgen

Christian Eriksen kommer på lördagen att spela sin första tävlingsmatch sedan hjärtstilleståndet under EM-premiären i somras. Det bekräftar Brentfords tränare Thomas Frank.

Christian Eriksen kommer att göra Premier League-debut för Brentford på lördagen. Arkivbild.

Christian Eriksen kommer att göra Premier League-debut för Brentford på lördagen. Arkivbild.

Foto: Matt Dunham/AP/TT

Fotboll2022-02-25 15:18

Sedan han värvades av Brentford har Christian Eriksen endast spelat träningsmatcher men under lördagen får han kliva ut på planen i Premier League-matchen mot Newcastle.

– Christian kommer att vara med i truppen och han kommer att vara på planen i morgon. Det är en stor dag för oss alla men speciellt för Christian och hans familj, säger Brentfords tränare Thomas Frank enligt The Athletic.

30-åringen har tidigare spelat i Premier League, då för Tottenham, och har gjort 51 mål på 226 matcher i ligan innan han värvades av italienska Inter.

Efter hjärtstoppet opererades en defibrillator i Eriksens hjärta, något som inte är tillåtet att spela med i Italien, så Eriksen fick hitta en ny klubb. Under transferfönstret i januari skrev han på för Brentford.

Eriksens kontrakt sträcker sig över resten av säsongen och den danska stjärnan har sagt att hans stora mål är att komma med i Danmarks VM-trupp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!