Efter intervjun – United bryter med Ronaldo

Efter den omtalade intervjun med Piers Morgan lämnar nu Cristiano Ronaldo Manchester United med omedelbar verkan. Det bekräftar klubben på sin hemsida. "Klubben vill tacka honom för hans otroliga bidrag under två perioder på Old Trafford", skriver United.

Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United. Arkivbild.

Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Fotboll2022-11-22 18:36

Cristiano Ronaldo har även uttalat sig.

"Efter konversationer med Manchester United har vi gemensamt kommit fram till att bryta kontraktet i förtid. Jag älskar Manchester United och fansen, det kommer aldrig att ändras. Men det känns som rätt tillfälle att söka en ny utmaning för mig nu", säger 37-åringen i ett uttalande.

Storstjärnans kontrakt med Premier League-klubben skulle ha löpt ut sommaren 2023.

"Jag önskar laget all framgång för återstoden av säsongen och framtiden."

Enligt flertalet brittiska journalister, däribland James Ducker på The Telegraph, ska Ronaldo inte erhållit någon kompensation från United. Ett drag som tros ha sparat klubben drygt 202 miljoner kronor, vilket annars hade gått till stjärnans lön.

Sågade allt och alla

Ronaldo har varit i rejält blåsväder efter sin uppmärksammade intervju med Piers Morgan där han kritiserade egna klubben, ägarna och tränaren.

– Jag har ingen respekt för honom, för han visar ingen respekt för mig. Om du inte visar mig respekt, kommer jag aldrig att visa dig respekt tillbaka, sade Ronaldo om tränaren Erik ten Hag.

Vidare bedyrande han att klubbens ägare, familjen Glazer, endast bryr sig om det marknadsmässiga och inte det sportsliga, samt att han kände sig "förrådd".

Ska spela VM

Ronaldo återvände till Old Trafford inför förra säsongen och gjorde då succé med 24 mål i alla tävlingar. Men i år har det gått tyngre för portugisen som tvingats se många matcher från sidlinjen.

Han fick sitt stora genombrott på den internationella scenen under första vändan i Manchester mellan åren 2003–2009, innan Ronaldo befäste sin position som en av sportens främsta under tiden i Real Madrid.

Just nu är Ronaldo aktuell som lagkapten för sitt Portugal som går in i VM i Qatar på torsdag mot Ghana.

Totalt blev det 145 mål på 346 matcher i Unitedtröjan för Cristiano Ronaldo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!