Vad kan stoppa Svenssons gÀng? "SvÄrare Àn jag trodde"

Hjorted/Totebo Àr ett av den lokala fotbollens formstarkaste lag med fem raka segrar i division 6. Men vad ligger egentligen bakom succén? Sporten tog ett snack med den spelande trÀnaren Jimmy Svensson och stÀllde fem frÄgor till honom.

Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo har fÄtt en flygande start pÄ sÀsongen.

Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo har fÄtt en flygande start pÄ sÀsongen.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-05-26 14:00

Ni har inlett med fem vinster pÄ fem matcher. Vad sÀger du om er start?

– Mycket bra. Sen har det varit vĂ€ldigt tajta matcher i stort sett varje gĂ„ng. Vi gör bra prestationer och Ă€r det bĂ€ttre laget i varje match, men Ă€r ganska ineffektiva och har svĂ„rt att utöka ledningarna i matcherna. Segrarna vi tagit har sĂ€llan varit ohotade. Samtidigt har vi kĂ€nts starka bakĂ„t och vi slĂ€pper inte till jĂ€ttemycket chanser.

Du kommer senast frÄn VÀsterviks FF i division 3. Hur Àr det att spela och coacha i sexan?

– Sexan Ă€r inte likt nĂ„got annat, haha. Det Ă€r en annorlunda fotboll som ofta Ă€r vĂ€ldigt hĂ„rd och nĂ€stan pĂ„ grĂ€nsen till ful. Planerna Ă€r dĂ„liga vid den hĂ€r tiden pĂ„ Ă„ret och det blir dĂ€rför mer rak fotboll. Det har vi ocksĂ„ fĂ„tt anpassa oss efter. SjĂ€lva matcherna blir ocksĂ„ ryckiga med mycket avblĂ„sningar hela tiden. Det Ă€r svĂ„rare att kliva ner i division 6 Ă€n vad jag trodde pĂ„ förhand.

Hur Àr det att vara spelande trÀnare?

– SvĂ„rt. I gĂ„r (lĂ€s torsdag) mot Överum sĂ„ hoppade jag bara in sista tio och det var första gĂ„ngen jag verkligen kĂ€nde att jag kunde coacha och se matchen pĂ„ ett annat sĂ€tt. Det Ă€r svĂ„rt att se mönster och reflektera nĂ€r man sjĂ€lv spelar.

Vilka spelare tycker du har imponerat i Hjorted/Totebo sÄ hÀr lÄngt?

– Adrian (Ottosson) har gjort det kanon pĂ„ mittfĂ€ltet och Ă€r en som sĂ€llan gĂ„r ner sig i matcher. VĂ„r forward Tom Nilsson jobbar och sliter nĂ„got oerhört. Jag visste sedan tidigare att han stod för mĂ„nga av mĂ„len men han gör vĂ€ldigt mycket annat för laget. Förhoppningsvis kan vi ut fler mĂ„l av honom framöver. Sen vill jag Ă€ven nĂ€mna Elias Hallberg. Han har inte startat varje match men Ă€r en riktig arbetsmyra som gör stor nytta. 

Vilka lag tror du kommer att vara med och utmana om topplaceringarna i er serie?

– Jag ser verkligen SK Lojal som den stora utmanaren. Vi mötte dem pĂ„ försĂ€songen och dĂ„ var de bĂ€ttre Ă€n oss. Vi hĂ€ngde inte alls med och det Ă€r en av fĂ„ matcher dĂ€r vi mött ett lag som varit bĂ€ttre Ă€n oss. De har högkvalitativa spelare sett till divisionen de spelar i. BOIF och Frödinge har överraskat positivt och jag tror att bĂ„da kommer att hĂ€nga pĂ„ i toppen. SĂ„ det Ă€r vĂ€l de tre lagen, tillsammans med oss.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!