Vad kan stoppa Svenssons gäng? "Svårare än jag trodde"

Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo har fått en flygande start på säsongen.
Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo har fått en flygande start på säsongen.

Hjorted/Totebo är ett av den lokala fotbollens formstarkaste lag med fem raka segrar i division 6. Men vad ligger egentligen bakom succén? Sporten tog ett snack med den spelande tränaren Jimmy Svensson och ställde fem frågor till honom.

Fotboll 26 maj 2023 14:00

Ni har inlett med fem vinster på fem matcher. Vad säger du om er start?

– Mycket bra. Sen har det varit väldigt tajta matcher i stort sett varje gång. Vi gör bra prestationer och är det bättre laget i varje match, men är ganska ineffektiva och har svårt att utöka ledningarna i matcherna. Segrarna vi tagit har sällan varit ohotade. Samtidigt har vi känts starka bakåt och vi släpper inte till jättemycket chanser.

Du kommer senast från Västerviks FF i division 3. Hur är det att spela och coacha i sexan?

– Sexan är inte likt något annat, haha. Det är en annorlunda fotboll som ofta är väldigt hård och nästan på gränsen till ful. Planerna är dåliga vid den här tiden på året och det blir därför mer rak fotboll. Det har vi också fått anpassa oss efter. Själva matcherna blir också ryckiga med mycket avblåsningar hela tiden. Det är svårare att kliva ner i division 6 än vad jag trodde på förhand.

Hur är det att vara spelande tränare?

– Svårt. I går (läs torsdag) mot Överum så hoppade jag bara in sista tio och det var första gången jag verkligen kände att jag kunde coacha och se matchen på ett annat sätt. Det är svårt att se mönster och reflektera när man själv spelar.

Vilka spelare tycker du har imponerat i Hjorted/Totebo så här långt?

– Adrian (Ottosson) har gjort det kanon på mittfältet och är en som sällan går ner sig i matcher. Vår forward Tom Nilsson jobbar och sliter något oerhört. Jag visste sedan tidigare att han stod för många av målen men han gör väldigt mycket annat för laget. Förhoppningsvis kan vi ut fler mål av honom framöver. Sen vill jag även nämna Elias Hallberg. Han har inte startat varje match men är en riktig arbetsmyra som gör stor nytta. 

Vilka lag tror du kommer att vara med och utmana om topplaceringarna i er serie?

– Jag ser verkligen SK Lojal som den stora utmanaren. Vi mötte dem på försäsongen och då var de bättre än oss. Vi hängde inte alls med och det är en av få matcher där vi mött ett lag som varit bättre än oss. De har högkvalitativa spelare sett till divisionen de spelar i. BOIF och Frödinge har överraskat positivt och jag tror att båda kommer att hänga på i toppen. Så det är väl de tre lagen, tillsammans med oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa