Efter många försök – nu vann GGoIF tuffa bortamatchen

Gullringens GoIF fortsätter att vinna. På lördagen tog laget sin tredje raka seger, när man besegrade Tenhult med 1–0 på bortaplan. "Vi har haft svårt historiskt sett mot Tenhult borta, så det var skönt att äntligen få med sig tre poäng", säger tränaren Patrik Wärnehall.

Victor Okeji blev stor matchhjälte för Gullringen.

Victor Okeji blev stor matchhjälte för Gullringen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-05-13 15:26

Som Wärnehall är inne på, så har Gullringens GoIF alltid haft det tufft borta mot Tenhults IF på bortaplan. Oftast har man spelat på naturgräs. Nu var det konstgräs.

Positivt för Gullringen, skulle det visa sig.

– Ja, det här var ett riktigt bra konstgräs och vi fick ett spelmässigt övertag. Vi kunde rulla bollen och spela vårt spel, berättar GGoIF-tränaren Patrik Wärnehall.

Matchens enda mål kom i mitten på den första halvleken. Gullringens ytterback Victor Okeji höll sig framme vid den bortre stolpen och nickade in Felix Johanssons inlägg.

Tenhult flyttade upp för att hitta en kvittering i slutet. Då klev Gullringens mittbackspar Ola Lindblom och Alexander Svartz fram.

– Alex och Ola är riktigt bra på huvudet och tar bort allt när Tenhult lyfter in bollen. De vann allt, säger Wärnehall och fortsätter:

– Tenhult hade lite frisparkar och så utifrån, men vi vann duellerna. Sen är det alltid lite pirrigt när man bara leder med ett mål, eftersom det kan hända vad som helst.

I slutminuterna drog Martin Höglind Stridell på sig ett rött kort, efter att ha fått sin andra varning.

Totalt sett var det en fullt rättvis bortaseger, tycker Wärnehall.

– Vi är bättre och det var skönt att äntligen få med sig tre poäng härifrån, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!