Tillbaka efter ryggoperationen: "Lite touch kvar ändå"

Han är tillbaka – på allvar. Frågan är hur det känns? Hur är touchen? Hur är flåset? Gullringens Melker Johansson berättar om känslan att åter kunna spela fotboll och om vikten av att plocka poäng mot topplagen som väntar. "Det är en bit kvar konditionsmässigt, men jag är faktiskt lite förvånad att bolltouchen inte är sämre än vad den är", säger han.

Melker Johansson är tillbaka efter sina långvariga skadeproblem.

Melker Johansson är tillbaka efter sina långvariga skadeproblem.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-24 15:00

Det var en skitsäsong, kort och gott. Alla fall hösten. En höst som präglades av smärta, ovisshet och om vad det rörde sig om för skada. Men också om saknaden efter att få spela fotboll, det bästa han vet här i livet. 

Hur är status nu?

– Jomen, jag är igång för fullt sen några veckor tillbaka. 

Och hur känns det?

– Det blir bättre och bättre, men jag har knappt kunnat gå efter passen. Jag har haft sån jäkla träningsvärk, haha. 

Var är det värst?

– Ärligt talat, hela kroppen. Det värker i muskler som jag inte ens visste fanns. Det var varit kämpigt, men samtidigt är det en bra smärta. 

Tillbaka till orsaken varför han var borta från fotboll under så lång tid. Flera av er vet säkert, för er som inte vet så kan vi kortfattat berätta att det handlade om en ryggskada. Rättare sagt ett diskbråck där det läckte ut vätska, vilket påverkade nerverna i ryggen. 

Hur är det nu?

– Alltså, jämfört med hur det var tidigare är det så mycket bättre nu. Det strålar visserligen ut lite i benen fortfarande, men inte på samma sätt. Förhoppningsvis försvinner allt med tiden. 

Smärtan har i vilket fall klingat av så pass mycket att det inte direkt påverkar hans fotbollsspelande. Framför allt kan han spela. Att han fotbollsmässigt inte riktigt är där han vill vara än må vara hänt just nu. 

Hur är det med ork och touch?

– Det är en bit kvar konditionsmässigt, men jag är faktiskt lite förvånad att bolltouchen inte är sämre än vad den är. Jag kan alla fall ta emot en boll, haha. 

Efter att inlett som inhoppare, så har han nu också fått förtroendet att starta matcher i Gullringen. Så långt framme är han trots allt. 

Om han är nöjd...?

– Nja. Det finns mer att ta av, men det viktigaste är att jag är tillbaka. Det är jäkligt skönt och roligt.  

Gullringen kommer till det svåra hemmamötet mot Sävsjö med en sur förlust i ryggen (0–1 mot Egnahem). 

Den sved. 

– Det var jobbigt, framför allt att torska med uddamålet. Eller..., alla förluster är tråkiga. Det är vidrigt.

Inför lördagens match på Gullemon är Gullringen på åttonde plats i tabellen, men är ändå inte så långt efter topplagen. Nu väntar flera matcher mot lag i just toppskiktet för gulsvart. Och vikten av att få med sig bra resultat från dem kan inte underskattas.

– Det är jätteviktigt att vi plockar poäng i de matcherna. Först ska vi försöka vinna mot Sävsjö. Vi har snackat om dem en del och Karlo (Goranci) har ganska bra koll på dem. Vi vet att de har flera spelare som är individuellt skickliga som vi måste försöka få stopp på, säger Melker Johansson. 

Vad är matchplanen?

– Vi har pratat om att vi måste hitta rätt go i laget igen. Att vi måste ta jobbet för varandra. Vi har också sagt att man kommer långt med att springa mycket och vara allmänt "jobbiga". 

En detalj som talar till Gullringens fördel är att de har vunnit samtliga tre hemmamatcher den här säsongen och tagit nio av sina tio poäng just på Gullemon.

• Så här ser det närmaste spelschemat ut för Gullringen: Sävsjö (h), Ekhagen (b), Assyriska (b). Det är i skrivande stund de tre lag som toppar serien.  

Tabell div 4

undefined
Tabellen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!