Efter Messi – stjärnadvokat ska försvara Alves

Dani Alves byter adovkat. Arkivbild.
Dani Alves byter adovkat. Arkivbild.

Först försvarade han Lionel Messi. Nu ska "kändisadvokaten" Cristóbal Martell hjälpa Dani Alves som är misstänkt för sexuella övergrepp.

Fotboll 24 januari 2023 22:44

Dani Alves byter advokat till Cristóbal Martell, rapporterar nyhetsbyrån AP. Det är samme advokat som hjälpte Lionel Messi när han blev dömd till 21 månaders fängelse för skattebrott 2016. Messi satt förstås aldrig inne, och domen omvandlades till villkorlig av den spanska högsta domstolen. Argentinaren fick däremot betala, tillsammans med sin far Jorge Messi, motsvarande 33 miljoner kronor i böter.

Den brasilianske världsbacken Dani Alves är misstänkt för sexuella övergrepp på en kvinna. Övergreppen ska ha skett på en nattklubb i Barcelona den 30 december 2022.

Förra veckan häktades 39-åringen och nekades därefter borgen.

Kvinnan hävdar att Alves tog henne på ett olämpligt vis. Enligt anmälan ska han ha stoppat ner sin hand i hennes byxor.

Brasilianaren säger att han var på nattklubben men nekar till anklagelserna och säger att han är oskyldig.

"Jag var där med fler människor som hade roligt. Alla vet att jag älskar att dansa, att ha kul men utan att invadera andras utrymmen", har högerbacken tidigare sagt.

Under sin karriär har Dani Alves, 39, vunnit 42 titlar, bland annat tre Champions League. Han har spelat i storklubbar som Barcelona, Juventus och Paris Saint-Germain. Alves var även uttagen i Brasiliens VM-trupp som spelade VM i Qatar förra året.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa