Efter nya operationen: "Vill verkligen tillbaka"

2020. Nej, det blev ingen lyckad säsong för Marcus Oskarsson Johansson. Nu drömmer anfallaren om en comeback – efter att ha genomfört ytterligare en knäoperation.

Efter ett flertal sjukhusbesök upptäckte läkarna att Marcus Oskarsson Johansson hade en lös metallbit inne i knät – som orsakade inflammationer och värk. Nu är metallbiten borta och "MOJ", som blev hela traktens skyttekung för några år sedan, hoppas vara tillbaka på planen nästa säsong.

Efter ett flertal sjukhusbesök upptäckte läkarna att Marcus Oskarsson Johansson hade en lös metallbit inne i knät – som orsakade inflammationer och värk. Nu är metallbiten borta och "MOJ", som blev hela traktens skyttekung för några år sedan, hoppas vara tillbaka på planen nästa säsong.

Foto: Privat

Fotboll2020-09-11 16:05

I vintras värvades "MOJ" till storsatsande Kisa BK. Sedan dess har det varit relativt tyst om den förre skyttekungen.

Det har sin förklaring:

– Jag har haft problem med mitt vänsterknä hela säsongen. Det har varit hopplöst, knät har svullnat upp som en handboll så fort jag har ansträngt mig.

Har du spelat något i år?

– Jag var med i den första cupmatchen mot Hjulsbro i våras, men då spelade jag knappt ingenting. Jag fick en smäll mot huvudet efter bara tio minuter och tvingades byta. Det visade sig vara en hjärnskakning.

Sedan dess har motgångarna fortsatt. Och det är framför allt Marcus Oskarsson Johanssons gamla knäskada från 2017 som har gjort sig påmind gång på gång.

– Det senaste halvåret har jag känt att det är någonting som inte stämmer. Värken och svullnaden har blivit värre hela tiden. Det är inte bara träningen som har blivit lidande, utan även mitt jobb som målare.


I förra veckan tvingades 24-åringen åka till akuten – igen.

– Då hade jag en stor böld på utsidan av benet. Via röntgen kunde läkarna se att det förmodligen berodde på en lös metallbit inne i knät.

En metallbit...?

– Ja, när de opererade mitt korsband för några år sedan användes metallbiten som fäste. Sedan har den uppenbarligen släppt och orsakat en massa problem för mig. Den har legat där inne och samlat på sig bakterier.

undefined
2016 gjorde "MOJ" succé i Horn/Hycklinge IF. Han blev hela traktens skyttekung och värvades till Vimmerby IF i division 2.

För några dagar sedan genomförde Kisakillen en ny operation – där läkarna tog bort metallbiten och spolade rent inne i knät.

– Det känns redan bättre. Värken är borta, vilket jag är väldigt glad över. Samtidigt är det irriterande att det dröjde så länge för läkarna att hitta problemet, säger Marcus Oskarsson Johansson som fick åka hem från sjukhuset i torsdags.

– Jag fick stanna kvar i några extradagar för observation. De ville säkerställa att infektionen inte hade spridit sig i benet.

Hur tänker du kring din fotbollsframtid?

– Det kommer krävas mycket rehabträning, men jag vill verkligen spela igen. Jag saknar fotbollen så sjukt mycket. Tanken är att jag ska göra en hundraprocentig satsning till nästa säsong.

Antar att du har koll på Kisas framfart i division 5?

– Ja, jag följer laget noga på både träningar och matcher. Det ser riktigt lovande ut. Förhoppningsvis kan killarna vinna serien och gå upp i fyran.

Då skulle en skadefri Marcus Oskarsson Johansson vara ett fint tillskott för KBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om