Efter planstormningen – supporter stängs av

Den planstormande IFK Norrköpings-supportern stängs av. Han portas från all elitfotboll i Sverige fram till 2023. –Straffet känns rimligt, säger IFK:s säkerhetschef Johan Schollin till Norrköpings Tidningar.

Den maskerade IFK Norrköping-supporter som stormade in på planen mot Häcken stängs av. Arkivbild.

Den maskerade IFK Norrköping-supporter som stormade in på planen mot Häcken stängs av. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2021-11-01 16:30

IFK Norrköping blev överkörda med 0–5 i det herrallsvenska mötet med Häcken för ett par veckor sedan. När mittbacken Henrik Castergren styrde in 0–3-målet i egen bur, rann det över för ett par supportrar i bortaklacken.

En av dem tog sig ner till planen och rev ner en reklamskylt, men tacklades omkull av IFK Norrköpings SLO (Supporter Liaison Officer) innan han hann fram till någon av spelarna.

– Så dåligt ligger vi väl inte i tabellen så att vi ska få huvudet avhugget, sade Norrköpings Jonathan Levi efter matchen.

Nu har den maskerade IFK-supportern fått sitt straff. Efter en internutredning och samtal med berörda parter har Norrköping beslutat att stänga av honom resten av säsongen och hela nästa.

Därmed är han portad från att besöka matcher i allsvenskan, superettan och svenska landskamper som arrangeras av Svenska fotbollförbundet.

Nu ska Norrköping utreda om även den andra personen som tog sig ner till det förbjudna området ska stängas av.

– Han kan mycket väl också ha ett straff att vänta, men vi vill ta del av hur han upplevde saker. Först vill vi höra hans version. Det beskedet ska inte vara långt borta heller, säger Johan Schollin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!